ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Nick Cave θα γράψει τη μουσική για τη βιογραφική ταινία της Amy Winehouse

Ο Nick Cave θα γράψει τη μουσική για τη βιογραφική ταινία της Amy Winehouse
Associated Press

Ο Nick Cave συνεργάστηκε με τον Warren Ellis για την παραγωγή της μουσικής για την επερχόμενη βιογραφική ταινία της Amy Winehouse, Back to Black.

Στην ταινία, που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 12 Απριλίου, πρωταγωνιστεί η Marisa Abela ως Winehouse και ο Jack O'Connell ως Blake Fielder-Civil. Υπόσχεται να χαρτογραφήσει τις αρχές της καριέρας της, τη μετέωρη άνοδό της και τις μάχες με τη φήμη της, καθώς και τη δημιουργία του σημαντικού άλμπουμ της, Back to Black.

Το Back to Black έχει δημιουργηθεί με την πλήρη υποστήριξη της περιουσίας της Winehouse, η οποία έχει παραχωρήσει στον σκηνοθέτη Sam Taylor-Johnson πρόσβαση για να χρησιμοποιήσει το σύνολο του καταλόγου της αείμνηστης τραγουδίστριας.

Η είδηση ​​της συμμετοχής του ντουέτου επιβεβαιώθηκε από το Variety, με τον Taylor-Johnson να δηλώνει: «Ο Nick και ο Warren ήταν οι μόνοι μουσικοί στο μυαλό μου που είναι κοντά στο Back to Black. Με τα χρόνια, έχω ακούσει όλα όσα έχουν συνθέσει και λαχταρούσα να πραγματοποιήσω το όνειρο αυτής της συνεργασίας. Η ευαισθησία τους καθώς και η κατανόηση αυτής της ιστορίας έχει οδηγήσει σε μια βαθιά και συγκινητική ταινία».

Η επερχόμενη ταινία βασίζεται σε σενάριο που έγραψε ο Matt Greenhalgh, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Taylor-Johnson στο Nowhere Boy. Επιπλέον, ο Eddie Marson υποδύεται τον πατέρα της Winehouse, Mitch, και τη μητέρα της, Janis, υποδύεται η Juliet Cowan.

Ο Taylor-Johnson είχε πει προηγουμένως για την ταινία: «Η ανακάλυψη ενός ταλέντου όπως η Marisa Abela μοιάζει με την εύρεση χρυσόσκονης. Τη στιγμή που κοίταξε τον φακό στην πρώτη της ακρόαση ήξερα ότι ήταν η τέλεια ηθοποιός για να υποδυθεί την Amy Winehouse. Έκανε τεράστια δουλειά, έδωσε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και εκπαιδεύτηκε καθημερινά για ώρες για να μπορεί να τραγουδά σε όλη την ταινία. Δεν υποδύεται απλά την Amy, είναι σαν να είναι η ίδια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ