Στην ηθοποιό Σιγκουίρνι Γουίβερ το Διεθνές Βραβείο Γκόγια
Ανανεώθηκε:
Με το Διεθνές Βραβείο Γκόγια τιμήθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός, Σιγκουίρνι Γουίβερ τιμήθηκε το Σάββατο (10/2), με το οποίο αναγνωρίστηκε η εντυπωσιακή της καριέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ενσάρκωσε «ανεξάρτητους, περίπλοκους και ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες».
Η 74χρονη, γνωστή μεταξύ άλλων για τον ρόλο της Έλεν Ρίπλεϊ στο «Alien», είναι η τρίτη κατά σειρά ηθοποιός που παραλαμβάνει το τιμητικό αυτό βραβείο, το οποίο μετά τη δημιουργία του το 2022 έχει απονεμηθεί στην Κέιτ Μπλάνσετ και τη Ζιλιέτ Μπινός.
«Αναζητώ πάντα ιστορίες σχετικά με τις γυναίκες και για τις γυναίκες, για να μας υπενθυμίζουν… το πόσο ισχυρές είναι οι γυναίκες με όλων των ειδών τους αναπάντεχους τρόπους» ανέφερε η Γουίβερ στην τελετή των Βραβείων Γκόγια που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βαγιαδολίδ, στη βορειοδυτική Ισπανία.
Η διάσημη πρωταγωνίστρια απέτισε φόρο τιμής με τη σειρά της στην Ισπανίδα ηθοποιό Μαρία Λουίσα Σόλα, η οποία την ντουμπλάρει σε πάνω από 30 ταινίες, αρχής γενομένη το Alien.
«Η εξαίρετη ηθοποιός που με ντουμπλάρει θα πρέπει να βρίσκεται επίσης εδώ πάνω» είπε, με το κοινό να την χειροκροτεί, ενώ αστειεύτηκε ότι η ερμηνεία της είναι πολύ καλύτερη όταν είναι μεταγλωττισμένη στα ισπανικά.
Η κριτική επιτροπή εξήρε το πόσο πολύπλευρη, χαρισματική και ταλαντούχα είναι η Σιγκούρνι Γουίβερ, ερμηνεύοντας ρόλους που κυμαίνονται σε ένα μεγάλο φάσμα, από το δράμα, όπως σε εκείνον της Νταϊάν Φόσι στο «Γορίλες στην Ομίχλη», έως την κωμωδία όπως στους «Ghostbusters».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένωση Κριτικών Λονδίνου: Το ιστορικό δράμα «The Zone Of Interest» ταινία της Χρονιάς
Oσκαρ: Νέα κατηγορία για το καλύτερο κάστινγκ από το 2026
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Ποσειδώνος
08:12
ΑΑΔΕ: Επεκτείνεται ο φορολογικός έλεγχος σε ηλεκτρονικά «πορτοφόλια» και ξένες τράπεζες
08:08
Τράπεζα Κύπρου: Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων εξαγορών-«Πυλώνες» οι ασφαλιστικές εργασίες και το e-payments
07:59
Οι ταινίες της εβδομάδας: Από το «Άρκο» μέχρι το «Σφύριγμα του Θανάτου»
07:50