ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Sam Mendes θα σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες, μία για κάθε μέλος των Beatles

Ο Sam Mendes θα σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες, μία για κάθε μέλος των Beatles
Οι Beatles απευθύνονται στα μέσα ενημέρωσης στην αίθουσα τύπου του Διεθνούς Αεροδρομίου Κένεντι κατά την άφιξή τους, 7 Φεβρουαρίου 1964. Associated Press

Ο Sir Paul McCartney, ο Ringo Starr και οι οικογένειες των John Lennon και George Harrison έχουν όλοι χορηγήσει άδεια και δικαιώματα μουσικής για τις τέσσερις ταινίες.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είπε ότι «είναι τιμή που αφηγείται την ιστορία του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών» και πρόσθεσε ότι «είναι ενθουσιασμένος που αμφισβητεί την ιδέα του τι συνιστά ένα ταξίδι στον κινηματογράφο».

Οι ταινίες, που έγιναν από τη Sony Pictures και την Sir Sam's Neal Street Productions, θα βγουν στους κινηματογράφους το 2027.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι τέσσερις ταινίες θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα ή σταδιακά, αλλά η Sony είπε ότι θα έχουν έναν «καινοτόμο ρυθμό κυκλοφορίας» που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Το έργο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Beatles και η εταιρεία τους Apple Corps παραχώρησαν πλήρη δικαιώματα μουσικής για μια ταινία σεναρίου.

Ο Sir Sam έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν ταινίες όπως το 1917, American Beauty, Revolutionary Road, Empire of Light και δύο ταινίες του James Bond - Skyfall και Spectre.

Οι Beatles θεωρούνται το καλύτερο βρετανικό συγκρότημα όλων των εποχών χάρη σε μια σειρά από κλασικά άλμπουμ όπως τα Rubber Soul, Revolver, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band και Abbey Road.

Οι Beatles δεν είναι ξένοι στην μεγάλη οθόνη καθώς έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές από τις δικές τους ταινίες στη δεκαετία του 1960 - από την τρελή κωμωδία του A Hard Day's Night μέχρι τη σουρεαλιστική ψυχεδέλεια του Yellow Submarine.

Μετά τη διάλυση τους, ενέπνευσαν δεκάδες αφιερώματα μεγάλου μήκους, από το Lonely Hearts Club Band του Sgt Pepper (ένα καταστροφικά φανταχτερό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές τους Bee Gees) μέχρι το συγκινητικό παραμύθι ενηλικίωσης I Wanna Hold Your Hand.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ