ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει τον Vincent Van Gogh στο Musée d'Orsay

Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει τον Vincent Van Gogh στο Musée d'Orsay
Επισκέπτες στη συναρπαστική έκθεση των ονείρων του Βαν Γκογκ, στο Καράκας της Βενεζουέλας, Associated Press

Εάν παρακολουθήσετε την έκθεση «Van Gogh in Auvers-sur-Oise» στο Musée d'Orsay, στο Παρίσι, μπορείτε να περάσετε χρόνο με το «Hello Vincent», ένα έργο παραγωγής Τεχνητής Νοημοσύνης που επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν «μία μοναδική, εξατομικευμένη συνάντηση» με τον «ίδιο» τον Vincent Van Gogh.

Σύμφωνα με το CBS Sunday Morning, το «Hello Vincent» επιτρέπει στους επισκέπτες του μουσείου να συνομιλούν με τον Van Gogh και να του κάνουν ερωτήσεις. Οι απαντήσεις του βασίζονται σε ένα σώμα 900 επιστολών όπου ο Van Gogh μιλά για τη ζωή και το έργο του. Και προφανώς «όσες περισσότερες ερωτήσεις κάνετε, τόσο περισσότερο μαθαίνει και βελτιώνεται η τεχνητή νοημοσύνη».

Το έργο «Hello Vincent» αναπτύχθηκε από την Jumbo Mana, μια startup που ειδικεύεται στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη που ζωντανεύει τους χαρακτήρες.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Vincent van Gogh ενέπνευσε μια από τις πιο κλασικές σκηνές του Stanley Kubrick

Χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο σε ένα διαδραστικό τερματικό, οι άνθρωποι μπορούν ακόμη και να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη την ώρα που φαίνεται να ζωγραφίζει τον διάσημο πίνακά του «Σιταροχώραφο με κοράκια».

Σε έναν φιλόδοξο συνδυασμό τέχνης και τεχνητής νοημοσύνης, το «Hello Vincent» άνοιξε νέες πόρτες για να γνωρίσετε τη ζωή και τις σκέψεις του Vincent Van Gogh, μιας από τις πιο αξιοσέβαστες φιγούρες στην ιστορία της δυτικής τέχνης.

Αυτό το καινοτόμο έργο, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να «ζωντανέψει» την περσόνα του ζωγράφου, αξιοποιώντας εκτενώς τα γράμματα και τα έργα του για την προσομοίωση συνομιλιών, επιτρέπει στους επισκέπτες του μουσείου να αλληλεπιδρούν με μια ψηφιακή μετενσάρκωση του καλλιτέχνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ