ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Paul McCartney αποκαλύπτει την προέλευση των στίχων του τραγουδιού Yesterday

Ο Paul McCartney αποκαλύπτει την προέλευση των στίχων του τραγουδιού Yesterday
Ο Paul McCartney στο Glastonbury Festival στο Somerset της Αγγλίας, Σάββατο 25 Ιουνίου 2022. Associated Press

Ο Paul McCartney αποκάλυψε την έμπνευση πίσω από τον στίχο «I said something wrong» στην επιτυχία των Beatles, Yesterday.

Ο McCartney είπε ότι ο στίχος μπορεί να εμπνεύστηκε υποσυνείδητα από μια στιγμή που κορόιδεψε τη μητέρα του επειδή ακουγόταν «κυριλέ».

Πολλοί υποθέτουν ότι ο στίχος «είπα κάτι λάθος, τώρα λαχταράω το χθες», αφορά τη διάλυση μιας σχέσης.

Ο McCartney, ωστόσο, εξήγησε στο podcast του A Life in Lyrics ότι ο στίχος μπορεί στην πραγματικότητα να σχετίζεται με μια συνομιλία στην οποία έφερε σε δύσκολη θέση τη μητέρα του.

Διαβάστε επίσης: Paul McCartney: αυνανισμός, όργια, ναρκωτικά & η πρωτιά στις ΗΠΑ 36 χρόνια μετά

Είπε: «Μερικές φορές μόνο εκ των υστέρων μπορείς να το εκτιμήσεις. Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρα μια μέρα που ένιωσα πολύ αμήχανα επειδή ντρόπιασα τη μαμά μου. Ήμασταν έξω στην πίσω αυλή και μιλούσε κομψά. Ήταν ιρλανδικής καταγωγής και ήταν νοσοκόμα, άρα είχε καλή μόρφωση. Της είπα κάτι άσχημο και μετά το μετάνιωσα, έτσι μου ήρθε ο στίχος μετά από χρόνια».

Ο McCartney έγραψε το τραγούδι όταν ήταν 24 ετών, σχεδόν μια δεκαετία αφότου η μητέρα του, Μαίρη, πέθανε από καρκίνο.

Το Yesterday εισήχθη στο Grammy Hall of Fame το 1997 και ψηφίστηκε το νούμερο ένα ποπ τραγούδι όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone και το MTV το 2000. Το τραγούδι είναι επίσης ένα από τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής με 2.200 διαφορετικές εκδοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ