ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωστό μοντέλο αποκαλύπτει «ερωτικό τρίγωνο» με Τζορτζ Χάρισον και Έρικ Κλάπτον

Γνωστό μοντέλο αποκαλύπτει «ερωτικό τρίγωνο» με Τζορτζ Χάρισον και Έρικ Κλάπτον
Η Pattie Boyd, μοντέλο, συγγραφέας, φωτογράφος και πρώην σύζυγος των μουσικών George Harrison και Eric Clapton, στο Fox Theatre την Τρίτη, 19 Απριλίου 2016, στην Ατλάντα. Associated Press

Η Pattie Boyd ήταν υπήρξε μούσα καλλιτεχνών τις δεκαερίες του '60 και του '70, εμπνέοντας το κλασικό τραγούδι του George Harrison, Something και τις επιτυχίες του Clapton Wonderful Tonight και Layla.

Η Boyd έγινε αποδέκτης παθιασμένων ερωτικών επιστολών από τον Έρικ Κλάπτον όσο ήταν παντρεμένη με το διάσημο «σκαθάρι» Τζορτζ Χάρισον.

Τώρα δημοπρατεί τις επιστολές και από τους δύο άνδρες, μαζί με άλλα υπάρχοντα της.

Η Pattie Boyd γνώρισε τους Beatles στην ταινία τους A Hard Day's Night το 1964. Αμέσως ένιωσε μια σύνδεση με τον Harrison, τον «ήσυχο» κιθαρίστα τους.

«Ήταν αρκετά ντροπαλός, όπως εγώ. Νομίζω ότι γι' αυτό τα καταφέραμε», είπε σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών Christie's.

Έβγαιναν ραντεβού για δύο χρόνια πριν παντρευτούν τον Ιανουάριο του 1966, περίοδο κατά την οποία οι Beatles έλειπαν συχνά σε περιοδεία.

«Ο Τζορτζ ήταν τόσο αξιολάτρευτος όταν έλειπε», είπε. «Του έλειπα, και μου έλειπε τρομερά. Μου έγραφε καταπληκτικά γράμματα και υπέροχες καρτ ποστάλ».

Ο Clapton ήταν συχνά καλεσμένος στο σπίτι του ζευγαριού στο Σάρεϊ, χωρίς να γνωρίζει ο Harrison, ότι έτρεφε συναισθήματα για την Pattie Boyd.

Το 1970, της έστειλε ένα γράμμα με προσεγμένο γραφικό χαρακτήρα και ύφος. «Σου γράφω αυτό το γράμμα, με κύριο σκοπό να εξακριβώσω τα συναισθήματά σου για ένα θέμα πολύ γνωστό και στους δυο μας», άρχιζε.

«Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν αγαπάς ακόμα τον άντρα σου» συνέχισε. «Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι πολύ αναιδείς, το ξέρω, αλλά αν υπάρχει ακόμα ένα συναίσθημα στην καρδιά σου για μένα… πρέπει να με ενημερώσεις!»

«Μην τηλεφωνείς! Στείλε ένα γράμμα... Αυτό είναι πολύ πιο ασφαλές», έγραφε ο Clapton στο γράμμα του.

Αργότερα ο Clapton έγραψε τη γνωστή επιτυχία Layla για την Pattie Boyd.

Η Pattie Boyd αρχικά απέρριψε τoν έρωτα του Clapton, αλλά, αφού ο γάμος της δεν πήγαινε καλά στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Clapton την κάλεσε να τον συνοδεύσει στην περιοδεία. Το ειδύλλιό τους άνθισε και παντρεύτηκαν το 1979 - με τις ευλογίες του Harrison.

Τελικά, όμως, ο αλκοολισμός και η απιστία του Clapton υπονόμευσαν τον γάμο τους και κατέληξαν να χωρίσουν το 1989.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ