ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Ιούλιο ξεκινάει η δίκη Μπόλντουιν για τον θάνατο της βοηθού σκηνοθέτη στα γυρίσματα ταινίας

Τον Ιούλιο ξεκινάει η δίκη Μπόλντουιν για τον θάνατο της βοηθού σκηνοθέτη στα γυρίσματα ταινίας
Ο Alec Baldwin σε ειδική προβολή της ταινίας του «Still Alice» στη Νέα Υόρκη το 2015. Associated Press

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αναμονής για την ημερομηνία δίκης, ο ηθοποιός Alec Baldwin πρόκειται να δικαστεί τον Ιούλιο του 2024 με την κατηγορία της ακούσιας ανθρωποκτονίας.

Η υπόθεση συνδέεται με την τραγική ιστορία της ταινίας Rust. Στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν του 2021, ένα από τα πιστόλια που χρησιμοποιούσε ο Baldwin στην ταινία ήταν γεμάτο με πραγματικές σφαίρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η κινηματογραφίστριας Haleyna Hutchins.

Εάν καταδικαστεί, ο Baldwin αναμένεται να περάσει στη φυλακή έως και οκτώ μήνες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Εκτός από τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του ηθοποιού, οι εισαγγελείς έχουν ασκήσει δίωξη και στην τεχνικό όπλων Hannah Gutierrez-Reed που δικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παραποίηση στοιχείων μετά τον πυροβολισμό.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης της, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η Gutierrez-Reed δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή στις κατάλληλες οδηγίες ασφαλείας όταν εργαζόταν στην ταινία, δηλώνοντας:

«Ο κατηγορούμενος αντιμετώπισε τα πρωτόκολλα ασφαλείας σαν να ήταν προαιρετικά και όχι σαν να μετρούσαν οι ζωές των ανθρώπων. στο να κάνει σωστά τη δουλειά της… Η απόφαση που πήρε εκείνη την ημέρα συνέβαλε στο θάνατο της Haleyna Hutchins».

Ενόψει της δίκης του, ο Baldwin δεν μπορεί να φύγει από τις ΗΠΑ, δεν καταναλώνει αλκοόλ και δεν πρέπει να έχει στην κατοχή του πυροβόλα όπλα. Το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA κυκλοφόρησε μια δήλωση υποστήριξης του ηθοποιού, λέγοντας ότι δεν ήταν δουλειά του να είναι ειδικός στα πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιούσαν στην ταινία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ