ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο εμμονικός ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Χάρι Χόλε του Jo Nesbo έρχεται στη μικρή οθόνη

Ο εμμονικός ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Χάρι Χόλε του Jo Nesbo έρχεται στη μικρή οθόνη

Ο συγγραφέας των βιβλίων με πρωταγωνιστή των ντετέκτιβ Hary Hole, Jo Nesbo στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (Frankfurter Buchmesse) στις 16 Οκτωβρίου 2019. 

(Thomas Lohnes/Getty Images)

Το Netflix θα συνεργαστεί με τον Νορβηγό αστυνομικό συγγραφέα Jo Nesbo, του οποίου τα αστυνομικά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον διάσημο ντετέκτιβ Harry Hole έχουν πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και, τώρα η φήμη γίνεται πραγματικότητα και θα δούμε τον ντετέκτιβ ζωντανό στις οθόνες μας.

Το Netflix αποκάλυψε μια νέα σκανδιναβική σειρά νουάρ, προσωρινά ονομασμένη «Harry Hole» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Jo Nesbo «The Devil's Star», το πέμπτο στη σειρά για τον εμμονικό, λαμπρό αλλά εσωστρεφή ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών.

Η Working Title θα είναι ο παραγωγός της νορβηγικής σειράς, με τον Oystein Karlsen — του οποίου το νέο δράμα So Long Marianne εμπνευσμένο από τον Leonard Cohen κάνει πρεμιέρα στο SeriesMania αυτή την εβδομάδα — να την σκηνοθετεί. Η Working Title παρήγαγε την αγγλόφωνη έκδοση του Χιονάνθρωπου του Nesbo το 2017. Σε σκηνοθεσία Tomas Alfredson (Let the Right One In) και με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender ως Harry Hole, η ταινία είναι πλέον γνωστή για τις πολλές διαδικτυακές παρωδίες της αφίσας της, η οποία παρουσίαζε μια εικόνα ενός χιονάνθρωπου ζωγραφισμένη στο χέρι και ένα υποτιθέμενο ανατριχιαστικό μήνυμα που άφησε ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Ελπίζοντας ότι θα αποφύγει την ιντερνετική κοροϊδία από τους θαυμαστές του αυτή τη φορά, ο Jo Nesbo θα προσαρμόσει ο ίδιος το μυθιστόρημά του και θα είναι η πρώτη φορά που ο Νορβηγός συγγραφέας θα γράψει ένα σενάριο αποκλειστικά για τη μικρή οθόνη.

Σκανδιναβικό noir

Το «Harry Hole» πρωταγωνίστησε στο Netflix's Next στη σύνθεση του Nordic noir, που παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη τη Δευτέρα. Οι νέες σουηδικές σειρές περιλαμβάνουν μια προσαρμογή του μυθιστορήματος της Amanda Romare «Diary of a Ditched Girl», με πρωταγωνίστρια την Carla Sehn (Sjukt, Love & Anarchy) ως μια 30άρα που θέλει να βρει αγάπη στον επικίνδυνο κόσμο των σύγχρονων γνωριμιών και το The New Force, ένα δράμα της δεκαετίας του 1950 για τις πρώτες γυναίκες απόφοιτες από την Αστυνομική Ακαδημία της Σουηδίας.

Το Netflix ανακοίνωσε επίσης μια κινηματογραφική μεταφορά του σουηδικού «Whodunit?» του Alex Ahndoril, μια δεύτερη σεζόν της σουηδικής φεμινιστικής σειράς θρίλερ Barracuda Queens και μια μεταφορά μεγάλου μήκους του φινλανδικού μυθιστορήματος εγκληματικής κωμωδίας του Antti Tuomainen Little Siberia.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ