ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tο εστιατόριο που έγινε διάσημο από τον «Σέρλοκ Χολμς»

Tο εστιατόριο που έγινε διάσημο από τον «Σέρλοκ Χολμς»

Το εστιατόριο Speedy's στο Λονδίνο. 

Instagram

Παρόλο που ολόκληρη η σειρά αποτελείται από μόλις 12 επεισόδια, ο Σέρλοκ των Mark Gatiss και Steven Moffat δεν χρειάστηκε να πλημμυρίσει τους θεατές με επεισόδια για να γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά βρετανικά τηλεοπτικά σόου του 21ου αιώνα.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς οφείλει ολόκληρη την καριέρα του στον ρόλο του θρυλικού ντετέκτιβ του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Ο ηθοποιός εξελίχθηκε από άγνωστο σε γνωστό όνομα σχεδόν μέσα σε μια νύχτα χάρη στην πρωταγωνιστική του ερμηνεία στη σειρά.

https://www.instagram.com/reel/C5nSwUXIDwy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παρόλο που ο Σέρλοκ δεν έχει μεταδώσει κανένα νέο επεισόδιο από τον Ιανουάριο του 2017, «ο θόρυβος» που προκάλεσε δεν έχει καταλαγιάσει, με όλα τα βασικά μέλη της δημιουργικής ομάδας να συνεχίζουν να ρωτούνται αν υπάρχει πιθανότητα η παραγωγή να ξανασυναντηθεί για περισσότερα επεισόδια.

Το Σέρλοκ βοήθησε να εισαγάγει τον χαρακτήρα σε μια νέα γενιά, μαζί με την ταινία του Robert Downey Jr, και αποδείχτηκε τεράστιας σημασίας για ένα ταπεινό εστιατόριο που έγινε αμέσως τόπος προσκυνήματος για τους υποστηρικτές του Σέρλοκ σε όλο τον κόσμο, μετά που το είδαμε στη σειρά.

Αν και το εστιατόριο δεν είχε τεράστιο χρόνο στην οθόνη, το Speedy's Sandwich Bar & Café, ωστόσο, βρέθηκε να κάνει «χαμό» από ποτέ, αφού η γεωγραφία του Σέρλοκ το τοποθέτησε ακριβώς δίπλα στη διεύθυνσή του Baker Street 221B. Οι Λονδρέζοι γνωρίζουν ότι αυτό φυσικά δεν είναι αλήθεια.

Το εξωτερικό για τα γυρίσματα της τοποθεσίας Baker Street - και, κατ' επέκταση, του Speedy's - γυρίζονται στη North Gower Street στην περιοχή Bloomsbury της πόλης, περίπου ένα μίλι μακριά από την πραγματική Baker Street στο Marleybone. Μόνο οι τακτικοί πελάτες θα είχαν προσέξει κάτι τέτοιο, αλλά το καφέ κατέληξε να γίνει αναπόσπαστο μέρος της σειράς με περισσότερους από έναν τρόπους.

Εκτός από το ότι είναι δίπλα στην κατοικία του παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ, σε ένα επεισόδιο ο Watson και ο Holmes συναντώνται μέσα στο Speedy's για να συζητήσουν τον θάνατο της Irene Adler και πώς θα τον εξιχνιάσουν.

Στο επεισόδιο The Abominable Bride, το Speedy's είχε ακόμη και μια ακριβή αναμόρφωση της περιόδου αφού μετονομάστηκε σε Speedwell's Coffee and Sandwich Bar. Ο ιδιοκτήτης, Chris Georgiou, κάνει μια κομψή εμφάνιση ως οδηγός άμαξας που περνάει μπροστά από το εστιατόριο.

Χάρη στον όγκο των θαυμαστών που διατηρεί σε όλο τον κόσμο και αναμφίβολα θα συνεχίσει να συγκεντρώνεται, το Speedy's συνέχισε να παίρνει τους καρπούς της σχέσης του με μια τόσο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά στο έπακρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ