ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η εξωφρενική αγορά που έκανε ο Τζόνι Ντεπ λόγω του θαυμασμού του στον Μάρλον Μπράντο

Η εξωφρενική αγορά που έκανε ο Τζόνι Ντεπ λόγω του θαυμασμού του στον Μάρλον Μπράντο

Ο Τζόνι Ντεπ ποζάρει για την ταινία «Jeanne du Barry», στο 76ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες.

2023 Invision

Δεν υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που δεν θέλουν να μιμηθούν τον Μάρλον Μπράντο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αλλά ο Τζόνι Ντεπ ανέβασε τη λατρεία του ήρωά του σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Αν και παρέμειναν στενοί φίλοι μέχρι το θάνατο του θρυλικού σταρ, η επαγγελματική σχέση μεταξύ του Ντεπ και του Μπράντο δεν ήταν τόσο καρποφόρα όσο η προσωπική τους. Δούλεψαν μαζί σε τρεις ταινίες, αλλά μόνο μία από αυτές κυκλοφόρησε και μία δεν τελείωσε καν τα γυρίσματα.

Η πρώτη τους συνεργασία με το Don Juan DeMarco πήγε τουλάχιστον σύμφωνα με το σχέδιο, φτάνοντας μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, αλλά η επανένωση τους στο ιρλανδικό κομμάτι εποχής Divine Rapture αναγκάστηκε να λήξει μετά δύο εβδομάδες λόγω οικονομικών δυσκολιών, ενώ η τρίτη τους συνεργασία στο The Brave απορρίφθηκε από την παραγωγή αφού ο σκηνοθέτης Ντεπ έκρινε ότι ήταν ακατάλληλη για ένα ευρύ κοινό.

Ο Μπράντο μπορεί να γινόταν όλο και πιο εκκεντρικός και δυσκίνητος στα γυρίσματα καθώς προχωρούσε η καριέρα του, αλλά εκτός από το ότι ήταν μίλια μπροστά από την καμπύλη στην επανεφεύρεση ολόκληρης της έννοιας της υποκριτικής οθόνης, ήταν επίσης μπροστά στις τάσεις, καθώς έγινε μια από τις πρώτες διασημότητες που αγόρασαν το δικό τους νησί.

Το νησί Tetiꞌaroa, ενώ γύριζε το Mutiny on the Bounty, κατέληξε να γίνει δικό του το 1966 και παραμένει ιδιοκτησία του μέχρι σήμερα αφού υπέγραψε μια 99χρονη μίσθωση, με αεροδιάδρομο, ερευνητική εγκατάσταση και το The Brando Resort που άνοιξε το 2014.

Ο Ντεπ αγόρασε το δικό του νησί το 2005 και το ονόμασε Little Hall's Pond Cay. Δεν ήξερε πολλά για την κατοχή ενός νησιού και ήξερε ακόμη λιγότερους ανθρώπους που είχαν αγοράσει ένα για τον εαυτό τους, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε μόνο ένα άτομο στο οποίο μπορούσε να απευθυνθεί για συμβουλές.

Κάνοντας μια κλήση στον Μπράντο, ο Ντεπ σύντομα ανακάλυψε ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την ιδιοκτησία του νησιού. Ο Μπράντο φαίνεται να του είπε: «Ποιο είναι το υψόμετρο; Έχετε σύστημα ύδρευσης εκεί; Τι γίνεται με τον ηλεκτρισμό;». Ο Ντεπ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν ήξερε τίποτα. Λέγεται πως ο Μπράντο δέχτηκε να τον βοηθήσει να οργανώσει το νησί αλλά δεν πρόλαβε να το κάνει γιατί πέθανε.

Ο Ντεπ κατέληξε να ολοκλήρωσε την αγορά χωρίς τη σοφία του Μπράντο που πέθανε το 2004 και κατέληξε να είναι ιδιοκτήτης του Little Hall's Pond Cay για περισσότερο από μια δεκαετία πριν το πουλήσει στην J.K. Rowling το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ