ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Botticelli Baby παίζουν την τζαζ του μέλλοντος και την φέρνουν στην Αθήνα

Οι Botticelli Baby παίζουν την τζαζ του μέλλοντος και την φέρνουν στην Αθήνα

Οι Botticelli Baby.

Martin_Hinse

Το CNN Greece μίλησε με το συγκρότημα από τη Γερμανία οι οποίοι θα εμφανιστούν στο Athens Jazz Festival την Κυριακή 02.06 στην Τεχνόπολη.

Κάθε χρόνο από το 2001, το Athens Jazz μας δίνει ραντεβού στο τέλος της άνοιξης σημαίνοντας την επίσημη έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού για την Αθήνα. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης με ελεύθερη είσοδο φιλοξενεί ποικίλες τάσεις της jazz, μπάντες και σχήματα με διεθνή καριέρα και αναγνώριση από κάθε γωνιά του πλανήτη, προσελκύοντας περισσότερους από 6.000 επισκέπτες τη μέρα.

Για 9 συνεχόμενες ημέρες, η Τεχνόπολη αποτελεί το επίκεντρο της καθιερωμένης πλέον ετήσιας συνάντησης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, μιας συναρπαστικής γιορτής, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η jazz μουσική. Ανοίγει τις πόρτες της, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και υποδέχεται ανθρώπους κάθε ηλικίας που απολαμβάνουν ένα πλούσιο – διεθνών προδιαγραφών – μουσικό πρόγραμμα με live shows και παράλληλες δράσεις στο Γκάζι και σε ολόκληρη την πόλη.

Οι Botticelli Baby με το άλμπουμ του Junk του 2018, αυτό το γκρουβάτο γερμανικό γκρουπ έδειξε πως πολύ σύντομα θα ξεπερνούσε οποιαδήποτε σύνορα –πράγμα που φάνηκε αμέσως και σε πολλά τοπικά φεστιβάλ ή συναυλιακά στέκια.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ αναμειγνύει με ευστροφία ποικίλα τζαζικά στυλ και χορευτικές διαθέσεις, δίνοντας μια μοναδική ηχητική αίσθηση που αποτελεί πια το χαρακτηριστικό των Botticelli Baby. Όμως, τα δύο δισκογραφικά πονήματα που ακολούθησαν –το Saft του 2021 και το περσινό Boah– επέκτειναν την ηχητική παλέτα του γκρουπ και υπογράμμισαν ότι εκτός από εκρηκτική κίνηση διαθέτει και σινεματική συγκίνηση.

Kopie-von-Botticelli_Baby_(c)_Yannick_Obry(1).png

Οι Botticelli Baby σκηνή από βίντεο κλιπ τους.

Yannick_Obry

Οι Botticelli Baby είναι ένα σχήμα που διαθέτει φαντασία και θα συνεχίσει να μας απασχολεί και στο μέλλον με την ανήσυχη και δημιουργική του καλλιτεχνική ματιά.

Botticelli Baby: Marlon Bösherz (μπάσο, φωνητικά), Alexander Niermann (τρομπέτα), Jörg Buttler (κιθάρα), Lucius Nawothnig (πιάνο), Tom Hellenthal (ντραμς), Jakob Jentgens (σαξόφωνο), Max Wehner (τρομπόνι).

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη με τους Boticcelli Baby:

Πόσο καιρό παίζετε μαζί;

Boticcelli Baby: Το 2012 Ο Alexander ο τρομπετίστας συγκέντρωσε ενδιαφερόμενους για να δημιουργήσει ένα συγκρότημα. Σε αυτόν τον αστερισμό παίζουμε από το 2021.

Πώς είναι η μουσική σκηνή στη Γερμανία; Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη;

Boticcelli Baby: Είμαστε χαρούμενοι, η μουσική τρέχει παντού.

Kopie-von-Botticelli_Baby_(c)_Martin_Hinse(1).jpg

Οι Botticelli Baby.

Martin_Hinse

Κάνετε συχνά περιοδεία; Σας είναι δύσκολο στην προσωπική σας ζωή;

Boticcelli Baby: Είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τον καθένα μας η δημιουργία μουσικής ούτως ή άλλως. Μερικές φορές είναι λίγο δύσκολο να κάνεις περιοδείες, αλλά πάντα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε.

Συνεργάζεστε με δισκογραφική εταιρεία ή τα κυκλοφορείτε μόνοι σας;

Boticcelli Baby: Συνεργαζόμαστε με την Unique records.

Συμφωνείτε με το πώς είναι η μουσική βιομηχανία σήμερα με το Spotify και τη μουσική Apple; Είναι δίκαιο για τους καλλιτέχνες;

Boticcelli Baby: Καθόλου, αλλά πολλοί άλλοι άνθρωποι μίλησαν ήδη για αυτό το θέμα με πιο επαγγελματικό τρόπο. Προτιμούμε να βιώνουμε τη μουσική ζωντανά σε μια συναυλία με άλλους ανθρώπους. Λατρεύουμε την καλλιτεχνική πτυχή των δίσκων ως αφήγηση και σχεδίαση καλλιτεχνικού έργου, γι' αυτό δεν χρησιμοποιούμε καθόλου το spotify, σίγουρα όμως ένα συγκρότημα που έχει σινγκλ σε διεθνή playlist είναι σίγουρα πολύ καλό. Το να έχεις τη δική σου μουσική σε όλο τον κόσμο είναι ωραίο, αλλά υπάρχει πολλή μουσική που κυκλοφορεί, κάτι που το καθιστά τόσο εύκολο, χωρίς να επενδύσεις πολλά χρήματα, τοποθετώντας τη μουσική σου στα σωστά μέρη.

Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;

Boticcelli Baby: Η μπάντα μας βρίσκεται σε ένα σημείο όπου επηρεάζουμε τον εαυτό μας έξω από τον εαυτό μας. Δεν θέλουμε να αντιγράψουμε ή να πηδήξουμε σε ένα κύμα μόδας που λειτουργεί στη σκηνή αυτή τη στιγμή. Αρπάζουμε τη στιγμή έξω από τη ροή, είμαστε πιστοί στους εαυτούς μας.

Kopie-von-Botticelli_Baby_(c)_Martin_Hinse.jpg

Οι Botticelli Baby.

Martin_Hinse

Έχετε παίξει ποτέ στην Ελλάδα;

Boticcelli Baby: Ναί!!! Παίξαμε στο Athens Halfnote Jazz club, τρεις βραδιές στη σειρά. Ήταν υπέροχο και η Αθήνα ήταν πολύ ωραία. Καθίσαμε σε ένα μπαρ και ένας από το συγκρότημα είπε, έρχεται κάτι που λέγεται CORONA, που ήταν τον Φεβρουάριο του 2020... Τι αστείο να το θυμάσαι τώρα όλο αυτό.

Έχετε κάτι νέο που θα ακούσουμε στην Αθήνα;

Boticcelli Baby: Τραγούδια από το άλμπουμ BOAH που κυκλοφορήσαμε πέρυσι.

Ηχογραφείτε νέα πράγματα σήμερα;

Boticcelli Baby: Όχι, αυτή τη στιγμή κάνουμε περιοδεία για το BOAH. Αλλά οι ιδέες μας σίγουρα αναπτύσσονται κάπου κρυμμένες στον εγκέφαλό μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ