Σε δημοπρασία στο Sotheby's εργο της Πάουλα Ρέγκο - Αναμένεται να πωληθεί σε τιμή ρεκόρ
Έργα της Πάουλα Ρέγκο
ΑΠΕΣε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο πρόκειται να πωληθεί έργο τέχνης της Πάουλα Ρέγκο.
Μάλιστα δεν αποκλείεται το έργο της καλλιτέχνιδας να καταρρίψει νέο ρεκόρ πώλησης,.
Το προκλητικό έργο της ζωγράφου από την Πορτογαλία με θέμα τις αμβλώσεις, τους ρόλους των φύλων και την ενδοοικογενειακή βία έχει βρει νέο κοινό, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».
Από τον θάνατό της το 2022, η τιμή-ρεκόρ για έργο της σε δημοπρασία έχει αυξηθεί σημαντικά, από 1,1 εκατ. λίρες Αγγλίας το 2015 σε νέο ρεκόρ λίγο πάνω από 3 εκατ. λίρες Αγγλίας στον οίκο Christie's τον περασμένο Οκτώβριο.
Το έργο «Meadow» διατίθεται πρώτη φορά στην αγορά από τότε που αποκτήθηκε το 1997 μετά την παρουσίασή του στη γκαλερί Marlborough στη Νέα Υόρκη. Η αρχική εκτίμηση της τιμής πώλησής του ανέρχεται σε περίπου τρία εκατομμύρια αγγλικές λίρες.
Λιβάνιος: Το σύστημα δύο γύρων εκλογών έκλεισε τον κύκλο του - Ομοβροντία πυρών της αντιπολίτευσης
13:28
Live- Βενεζουέλα: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών - 164 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια
13:26
Δεν φταίει ο τουρισμός, αλλά η απουσία σχεδιασμού
13:19
Ισραήλ και Λίβανος διαψεύδουν πληροφορία για ισραηλινή αποχώρηση από τμήμα του νοτίου Λιβάνου
13:18