ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Gladiator II: Ο Paul Mescal παλεύει με έναν ρινόκερο στην επερχόμενη ταινία

Gladiator II: Ο Paul Mescal παλεύει με έναν ρινόκερο στην επερχόμενη ταινία

Σκηνή από την ταινία «Gladiator II».

Paramount

Το τρέιλερ για το σίκουελ του Μονομάχου του Ρίντλεϊ Σκοτ ​​κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας αρκετές επικές σκηνές, συμπεριλαμβανομένης μιας μάχης στο νερό στο Κολοσσαίο της Ρώμης και του Paul Mescal με ένα ρινόκερο.

Το αστέρι του All Of Us Strangers, Paul Mescal, υποδύεται τον Lucius, παλεύοντας για τη ζωή του ως μονομάχος, παρά την υψηλή του θέση ως ανιψιός του διεφθαρμένου πρώην αυτοκράτορα Commodus.

Η πρώτη ταινία του Ridley Scott το 2000, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Russell Crowe ως στρατιώτης που έγινε o μονομάχος Maximus, κέρδισε πέντε Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του Α' Ανδρικού Ρόλου.

Το τρέιλερ ανοίγει καθώς ο Lucius θυμάται όταν ο πρώην Ρωμαίος διοικητής Maximus πολέμησε τον θείο του στην αρένα.

Ακολουθεί μια γρήγορη ανακεφαλαίωση της πρώτης ταινίας Gladiator: η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον αξιόλογο Ρωμαίο στρατηγό, Maximus Decimus Meridius, ο οποίος κλήθηκε να κληρονομήσει τον ρόλο του αυτοκράτορα από τον άρρωστο Marcus Aurelius.

Όμως ο Κόμμοδος δολοφόνησε τον αυτοκράτορα και πήρε τον τίτλο, προτού σκοτώσει την οικογένεια του Μάξιμου και τον αφήσει σκλάβο. Ο Μάξιμος αποφάσισε να γίνει μονομάχος, επιστρέφοντας στη Ρώμη για να πάρει την εκδίκησή του.

Η World History Encyclopedia περιγράφει τους αγώνες μονομάχων ως «αιματηρή ψυχαγωγία... μια ευκαιρία για τους αυτοκράτορες να επιδείξουν τον πλούτο τους», όπου έως και 50.000 θεατές απολάμβαναν «διαγωνισμούς που ήταν κυριολεκτικά θέμα ζωής και θανάτου».

Ορισμένες μάχες περιελάμβαναν άγρια ​​ζώα - και κάπως έτσι βλέπουμε τον Mescal να παλεύει τελικά με έναν ρινόκερο.

Δεδομένου ότι ο Mescal απολάμβανε μια τεράστια αύξηση στους θαυμαστές του αφού πρωταγωνίστησε στο δράμα του BBC Normal People, είναι πιθανό ο ρόλος του στο Gladiator II να έχει παρόμοιο αντίκτυπο.