ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Συγγνώμη BBC για τον «Βρετανό» Πολ Μεσκάλ

Συγγνώμη BBC για τον «Βρετανό» Πολ Μεσκάλ
Ο ηθοποιός έχει προταθεί για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου AP/Vianney Le Caer

Την συγγνώμη του BBC έλαβε ο Πολ Μεσκάλ, που παρουσιάστηκε από το βρετανικό κρατικό δίκτυο ως Βρετανός ενώ είναι Ιρλανδός.

Ο ηθοποιός έχει προταθεί για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, και κατά τη διάρκεια της κάλυψης από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου των υποψηφιότητων για Όσκαρ 2023 εμφανίστηκε στην οθόνη κείμενο που ανέφερε τον Πολ Μεσκάλ ως Βρετανό.

Το κείμενο έγραφε: «Υποψηφιότητες για Όσκαρ 2023: Οι Βρετανοί ηθοποιοί Πολ Μεσκάλ και Μπιλ Νάι είναι υποψήφιοι για Α΄ Ανδρική Ερμηνεία».

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Normal People» γεννήθηκε στην πραγματικότητα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, επομένως δεν είναι Βρετανός.

Το BBC ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, διευκρινίζοντας σε ανακοίνωση: «Σε κείμενο που εμφανίστηκε στην οθόνη αναφέραμε ότι ο Πολ Μεσκάλ ήταν ένας από τους δύο Βρετανούς ηθοποιούς που είχαν προταθεί για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Το κείμενο θα έπρεπε να αναφέρει ότι ο Πολ Μεσκάλ είναι Ιρλανδός. Ζητάμε συγγνώμη για το λάθος».

Ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Aftersun» με συνυποψήφιους τους Όστιν Μπάτλερ για την ταινία «Elvis», Μπρένταν Φρέιζερ για την ταινία «The Whale», Μπιλ Νάι για το φιλμ «Living» και Κόλιν Φάρελ για το «The Banshees of Inisherin».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ