ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Wine Enthusiast Star Awards 2016: σημαντική διάκριση για τον κρητικό Αμπελώνα

Wine Enthusiast Star Awards 2016: σημαντική διάκριση για τον κρητικό Αμπελώνα

Σημαντική διάκριση για τον Αμπελώνα της Κρήτης, αποτελεί η υποψηφιότητα που έλαβε από τα “Wine Enthusiast Wine Star Awards 2016”.

Τον ετήσιο θεσμό που διοργανώνεται από το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό περιοδικό “Wine Enthusiast” για να αναδείξει τις σημαντικές επιτεύξεις, τις καινοτομίες, τους παραγωγούς και τις περιοχές που κάνουν τον κόσμο του κρασιού καλύτερο.

Ο αμπελώνας της Κρήτης είναι υποψήφιος στα ετήσια βραβεία του "Wine Enthusiast" για την Οινική Περιφέρεια της χρονιάς (Wine region of the year).

Η περιοχή της Κρήτης, βρίσκεται υποψήφια στην κατηγορία "Wine Region of the Year" μαζί με μεγάλης φήμης περιοχές όπως η Champagne της Γαλλίας, η Sonoma County της Καλλιφόρνιας (Η.Π.Α.), η Provence της Γαλλίας και η Willamette Valley του Όρεγκον (Η.Π.Α.). Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση της Κρήτης, ανάμεσα στις εξαιρετικά ενεργές οινικές περιοχές του κόσμου.

crete wines1

Πηγή: Wines Of Crete

Το περιοδικό "Wine Enthusiast" ιδρύθηκε το 1988, φέρνοντας στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο του κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, παρουσιάζοντας εκατοντάδες κρασιά κάθε μήνα, ταξίδια, εστιατόρια και αξιοσημείωτους σομελιέ. Εκδίδεται 14 φορές το χρόνο και έχει 800.000 αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

“Η σταθερή παρουσία στις Η.Π.Α. και η συνεχόμενη εξέλιξη του κρητικού κρασιού και της προβολής του, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς κι αυτό μέσα από τη συνέργεια των Οινοποιών, υλοποιώντας στρατηγικής σημασίας προγράμματα προώθησης και προβολής που ενισχύουν σημαντικά την εικόνα του κρητικού κρασιού αλλά και τον οινοτουρισμό στην Κρήτη” επισημαίνει χαρακτηριστικά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ