ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εθνικό σπορ η παραπληροφόρηση». O Δ. Τσακνής ξεκαθαρίζει το κόστος της εκπομπής του Γ. Mπέζου

«Εθνικό σπορ η παραπληροφόρηση». O Δ. Τσακνής ξεκαθαρίζει το κόστος της εκπομπής του Γ. Mπέζου

“Ναι, είναι ακριβή. Μου αξίζει. Αυτή είναι η απάντησή μου” έλεγε αυστηρά ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος στον τηλεοπτικό φακό ερωτηθείς για το κόστος της πολιτιστικής εκπομπής του στην ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στα media.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν και αναπαράχθηκαν πολλάκις "το κόστος κάθε επεισοδίου της εκπομπής 'Μιλώντας για Θέατρο' αγγίζει τα 100.000 ευρώ" με δημοσίευμα εφημερίδας να διευκρινίζει ότι "στην πραγματικότητα το κάθε επεισόδιο της εξωτερικής παραγωγής είναι το μισό (50.000 ευρώ)".

Σήμερα, μετά το πλήθος δημοσιευμάτων για την εκπομπή που απευθύνεται στους θεατρόφιλους και παρουσιάζει ο ηθοποιός στην ΕΡΤ και τις (εκνευρισμένες) δηλώσεις του ίδιου για το (δίκαιο ή άδικο) κόστος της, ο πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Διονύσης Τσακνής παίρνει θέση, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο αλλά και το κόστος της εκπομπής.

Σε αυτή ο Τσακνής κάνει λόγο για “παραπληροφόρηση, ένα εθνικό σπορ, από άγνοια ή από διατεταγμένη υπηρεσία -γεγονός το οποίο δεν έχει μεγάλη σημασία- έχει δηλητηριώδες αποτέλεσμα”.

Aυτή είναι αναλυτικά η δήλωση του:

“Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 - 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια, με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή 'Μιλώντας για το Θέατρο', δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

MPEZOS

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520.

Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή” κατέληξε ο Δ. Τσακνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ