Μητσοτάκης από «Hellenic Heritage: Ο Πολιτισμός ως κεντρικός αναπτυξιακός πυλώνας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSIΤις δυνατότητες ανάδειξης του Πολιτισμού σε «κεντρικό αναπτυξιακό πυλώνα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Hellenic Heritage».
«Με όχημα την τεχνολογία, στο εξής το Hellenic Heritage, με απλά λόγια το κεντρικό portal εισόδου για τον εθνικό πολιτισμό, αυτό το portal, λοιπόν, θα αναβαθμίζει ουσιαστικά την εμπειρία του επισκέπτη στα μουσεία, στα μνημεία, στους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας» σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.
«Είναι ένα εμβληματικό έργο, το οποίο πράγματι χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όχι μόνο για να προβάλλει τον πολιτιστικό μας πλούτο, αλλά για να μπορέσει να δώσει και νέες διαστάσεις εμπειρίας. Μέσα από την τεχνολογία, την εικονική, την επαυξημένη πραγματικότητα, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες, και από απόσταση πια, να ταξιδεύουν στον χρόνο και να ταξιδεύουν και στην Ελλάδα, στα γεγονότα και παράλληλα προφανώς και στην τέχνη που τα πλαισίωσε» συμπλήρωσε.
«Αν η Ελλάδα έχει αυτόν τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο, και η εφαρμογή η οποία θα εισάγει τους επισκέπτες στον μοναδικό ελληνικό πολιτισμό πρέπει να είναι μια εφαρμογή παγκόσμιου βεληνεκούς, ενός επιπέδου που θα την καθιστά πραγματικά πρωταγωνιστή σε σύγκριση με αντίστοιχες άλλες εφαρμογές του εξωτερικού. Νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι ότι αυτόν τον φιλόδοξο στόχο μας τον έχουμε πετύχει» τόνισε μεταξύ άλλων.
«Ο Πολιτισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο η Ελλάδα να εξελιχθεί σε προορισμό και τους 12 μήνες τον χρόνο» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση.
«Η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους μετατρέπεται σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία»
Επίσης, σημείωσε πως η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία «μετατρέπεται πλέον σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, με ειδικές υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία, καθώς και ψηφιακούς ξεναγούς σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα προστεθεί και η διεθνής νοηματική γλώσσα».
«Η χώρα μας διαθέτει μοναδικό πολιτιστικό πλούτο και η ψηφιακή εφαρμογή που τον αναδεικνύει οφείλει να είναι εξίσου μοναδική» συμπλήρωσε και έκανε αναφορά στη «σύνδεση του πολιτιστικού αποθέματος με τον τουρισμό και κατ' επέκταση με την ανάπτυξη».
«Το νέο ψηφιακό οικοσύστημα αναβαθμίζει ουσιαστικά την εμπειρία των επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους» ανέφερε.
«Το «Hellenic Heritage» δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ο πολιτισμός και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους κατέληξε» ο ίδιος.
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49