Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο θρύλος της σάλσα Γουίλι Κολόν
O θρύλος της σάλσα Γουίλι Κολόν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Claudio Cruz, FileΟ Αμερικανός θρύλος της σάλσα, Γουίλι Κολόν, πρωτοπόρος τρομπονίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, πέθανε το Σάββατο (21/2) σε ηλικία 75 ετών, ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.
«Ενώ θρηνούμε την απουσία του, χαιρόμαστε επίσης για το διαχρονικό δώρο της μουσικής του και τις πολύτιμες αναμνήσεις που δημιούργησε, οι οποίες θα ζουν για πάντα», ανέφερε η οικογένεια στη σελίδα του Κολόν στο Facebook.
Η αιτία θανάτου δεν έγινε γνωστή.
Γεννημένος στο Μπρονξ από Πορτορικανούς γονείς, ο Κολόν ηχογράφησε δεκάδες άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των La Gran Fuga (The Big Break) το 1970 και El Juicio το 1972, σύμφωνα με την Fania Records, μια δισκογραφική εταιρεία που προωθούσε τη μουσική σάλσα.
Η μουσική του Κολόν συνδύαζε στοιχεία τζαζ, ροκ και σάλσα, ενσωματώνοντας τους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής από την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο, τη Βραζιλία και την Αφρική, ανέφερε η βιογραφία.
Το 2004, έλαβε ένα βραβείο για το σύνολο του έργου του από τη Λατινική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης.
Ο σύζυγος Ιταλίδας υπουργού εξαφανίστηκε σε λίμνη κοντά στη Ρώμη
22:05
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Μάχη Neuville - Ogier
21:59
Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Περιφερειακό μετά τις εργασίες για το Flyover
21:57
Ποδοσφαιριστές της Βενεζουέλας μεταξύ των νεκρών από τους σεισμούς
21:45