ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκινούν Τριντό, Μία Φάροου και Ράσελ Κρόου με τα tweets τους για τον Λέοναρντ Κόεν

Συγκινούν Τριντό, Μία Φάροου και Ράσελ Κρόου με τα tweets τους για τον Λέοναρντ Κόεν
REUTERS/ Valentin Flauraud

Ο καλλιτεχνικός -και όχι μόνο- κόσμος, θρηνεί το χαμό θρυλικού Λέοναρντ Κόεν, ο οποίος πέθανε στα 82 του χρόνια, έχοντας κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση με τα τραγούδια του.

Ο γιος του Κόεν, Άνταμ, μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone είπε: «Ο πατέρας μου έφυγε γαλήνια στο σπίτι του στο Λος Άντζελες γνωρίζοντας ότι έχει ολοκληρώσει αυτόν που θεωρούσε ως έναν από τους καλύτερους δίσκους του. Έγραφε ασταμάτητα μέχρι το τέλος με την μοναδική αίσθηση του χιούμορ του».

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, με ανάρτησεις του στο Twitter. «Κανενός άλλου καλλιτέχνη η μουσική δεν έμοιαζε με αυτή του Λέοναρντ Κόεν. Η δουλειά του ηχούσε σε όλες τις γενεές. Θα λείψει στον Καναδά και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει και στη συνέχεια γράφει στίχους από το πασίγνωστο τραγούδι του Hallelujah.

Πολλοί καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, του θεάματος, της λογοτεχνίας έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εκφράσουν τη λύπη τους για την απώλεια του Κόεν. Ανάμεσά τους η J. K. Rowling, ο Kiefer Sutherland, ο Russel Crowe, η Mia Farrow,ο Rob Lowe, η Alanis Morissette, η Lily Allen και η Bette Midler.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες θαυμαστές του συρρέουν έξω από την κατοικία του στο Μόντρεαλ του Καναδά, προκειμένου να ανάψουν ένα κεράκι και να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη του καλλιτέχνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ