ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προσθετικό πόδι, βαλσαμωμένο πρόβατο, εξοχική έπαυλη. Απίθανα δώρα για καλό σκοπό

Προσθετικό πόδι, βαλσαμωμένο πρόβατο, εξοχική έπαυλη. Απίθανα δώρα για καλό σκοπό

Οι Βρετανοί δεν είναι σαν άλλους λαούς. Το φλέγμα, η εκκεντρικότητα και ο σεβασμός τους στο πρωτόκολλο επιβεβαιώνονται με τον πιο απροσδόκητο τρόπο με αυτή την ιδιότυπη λίστα φιλανθρωπικών δώρων που μπορεί κανείς να αποκτήσει για αυτές τις γιορτές.

Οι Βρετανοί καταναλωτές που ψάχνουν την τελευταία στιγμή για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους πιθανόν να θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα φιλανθρωπικά καταστήματα, αφότου έγινε γνωστό ότι ένα βάζο του 19ου αιώνα, ένα σπάνιο στρατιωτικό μετάλλιο και ένα προσθετικό πόδι είναι από τα πιο ασυνήθιστα δώρα που δίνονται για καλό σκοπό.

Τα ζώα είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές, με ένα βαλσαμωμένο κεφάλι προβάτου, δύο καναρίνια και ένα ζωντανό κουνάβι να συγκαταλέγονται στα πολλά παράξενα δώρα που δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σύμφωνα με το Charities Aid Foundation (CAF) αναφέρει το Reuters.

ferret facts

Οι άνθρωποι το σκέφτονται να δώσουν χρήματα, αλλά είναι θαυμάσιο να βλέπεις όλα αυτά τα εκπληκτικά και παράξενα πράγματα που δίνονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις είτε μέσω των φιλανθρωπικών καταστημάτων είτε όταν κληροδοτούνται", δήλωσε η Τζοάνα Γουόκερ, επικεφαλής δωρεών ιδιωτών στο CAF.

Ένα βάζο του 19ου αιώνα αξίας 2.400 στερλινών (περίπου 2.800 ευρώ) εντοπίστηκε σε φιλανθρωπικό κατάστημα της Oxfam. Άλλες δωρεές περιλαμβάνουν ένα νυφικό που είχε χρησιμοποιηθεί στη βρετανική σαπουνόπερα Coronation Street κι ένα Μετάλλιο του Σταυρού της Βικτωρίας, μια μεγάλη στρατιωτική διάκριση που επιβραβεύει γενναίες πράξεις στον πόλεμο.

Eντυπωσιακό και ίσως από τα πιο υπερβολικά δώρα ήταν ακίνητα που δώρισαν ιδιώτες, ανάμεσά τους μια κατοικία στο Λονδίνο και ένα αγρόκτημα στην εξοχή.

Υπάρχουν περίπου 10.500 φιλανθρωπικά καταστήματα σε όλη τη Βρετανία τα οποία έχουν έσοδα περίπου 300 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 352 εκατ. ευρώ) ετησίως, σύμφωνα με το CAF.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ