ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα επόμενα ξενοδοχεία των εκλεκτών είναι τα Μουσεία

Τα επόμενα ξενοδοχεία των εκλεκτών είναι τα Μουσεία

Θα καθιερωθεί ή θα είναι απλά ένα πείραμα; Το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα πλέον επιδραστικά μουσεία στον κόσμο, ωστόσο ούτε αυτό καταφέρνει να βγει αλώβητο από την κρίση. Οπότε το Μet επινόησε τρόπους να καλύψει τα ελλείμματα.

"Στα τέλη του 2016, αρχίσαμε να δοκιμάζουμε ένα πρότζεκτ με την Uber που θα επέτρεπε σε περιπατητές στο Central Park να παραγγείλουν βόλτα με το ετρούσκικο χάλκικο άρμα του 6ου προ Χριστού αιώνα από τις συλλογές του μουσείου" σχολίασε ο απερχόμενος διευθυντής του Met, Τόμας Π. Κάμπελ στο Hyperallergic. Ωστόσο το τμήμα συντήρησης του Met έβαλε ταφόπλακα σ' αυτό το ευφάνταστο πρότζεκτ.

Φέτος, τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα πιο πολύ. Το δεύτερο πιο επισκέψιμο μουσείο στον πλανήτη πέρυσι, με προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια δολάρια, αντιμετωπίζει έλλειμμα ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Και αναζητά να κεφαλαιοποιήσει τις συλλογές του με μη συμβατικούς τρόπους.

Επιθυμώντας να επαναλάβει την τρελή επιτυχία του Art Institute του Σικάγου (το οποίο, σε συνεργασία με το Airbnb νοίκιαζε αντίγραφο του δωματίου του Βαν Γκογκ), το Met εγκαινιάζει το πρότζεκτ "The Metbnb". Πάντα σε συνεργασία με το Airbnb, νοικιάζει δωμάτια ιστορικών περιόδων που διαθέτει.

sagredo pal 1000

"Φανταστείτε να ξυπνάτε στο θεσπέσιο Δαμασκηνό Δωμάτιο του 18ου αιώνα και κατόπιν, περνώντας μέσα από τις αίθουσες της Αρχαίας Μεσοανατολικής Τέχνης, να πάρετε ένα ήσυχο πρωινό στο Great Hall Balcony Bar πριν καν μπουν στο μουσείο οι άλλοι επισκέπτες. Ελπίζουμε ότι αυτού του είδους οι εμπειρίες θα δώσουν στο κοινό την ευκαιρία για μια πιο ενδόμυχη εκτίμηση της συλλογής μας" εξήγησε, ο πρόεδρος του Met, Ντάνιελ Βάις.

Τιμές για λίγους

DP240367

Βέβαια οι τιμές είναι ανάλογες των "υπηρεσιών". Το Little House που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Φρανκ Λόιντ Ράιτ νοικιάζεται για 2.500 δολάρια τη βραδιά, η αρχαία Ρωμαϊκή Βίλλα (το δωμάτιο του P. Fannius Synistor), για 2.000 δολάρια τη βραδιά και η πιο ακραία τιμή είναι το υπέροχο υπνοδωμάτιο από το Palazzo Sagredo στη Βενετία (5.000 δολάρια τη βραδιά). Φτηνότερο όλων το New York Dutch Room του 18ου αιώνα (μόνον 1.300 δολάρια τη βραδιά).

Οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με τους πελάτες να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι αναφέρει το ρεπορτάζ του Hyperallergic.

Ο Μάικλ Ντ. απ' το Λονδίνο, αναλυτής επί χρηματοοικονομικών θεμάτων και χρήστης του Airbnb, που θα μείνει στο Worsham-Rockefeller Dressing Room όταν έλθει στις αρχές Μαΐου για το Frieze New York, δήλωσε:

"Συνήθως, μένω στο Trump International. Το δωμάτιό μου στο Met, όμως, είναι πιο καλόγουστα διακοσμημένο και για την ακρίβεια είναι λίγες λίρες φθηνότερο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ