ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Ελευσίνας: Η τέχνη ως μέσο για την καταπολέμηση του ρατσισμού

Δήμος Ελευσίνας: Η τέχνη ως μέσο για την καταπολέμηση του ρατσισμού
REUTERS/Video/Paris art exhibition illustrates racism in the U.S.

Η δράση «Καταπολέμηση του ρατσισμού μέσω της τέχνης» θα υλοποιηθεί στο Δήμο Ελευσίνας με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, έχοντας ως σκοπό την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα θα υποστηριχθεί η κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση και το ποσό των 82.400 ευρώ για τη χρηματοδότησή της, σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου υπογράμμισε ότι «σκοπός του έργου είναι η καταπολέμηση των προκαταλήψεων και διακρίσεων στην περιοχή της Ελευσίνας, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση παιδιών και γονέων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που κατατέθηκε, οι κυριότερες εργασίες που θα υλοποιηθούν από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Ελευσίνας αφορούν τη λειτουργία καλλιτεχνικών εργαστηρίων για τα παιδιά και τους γονείς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων για τα παιδιά αναπτύσσονται σε θέματα όπως: Ζωγραφική, γλυπτική, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητικά παιχνίδια, παραμύθι. Επίσης σε οπτικοακουστικά παιχνίδια (κινηματογράφος-βίντεο κλιπ) και σε χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για εικαστική έκφραση.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών και θα μπορούν να εξυπηρετηθούν συνολικά 60 με 80 παιδιά.

Όσον αφορά στους γονείς, τα εργαστήρια απευθύνονται συνολικά σε 30 με 40 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ώστε να τους δοθούν ευκαιρίες έκφρασης, συνεργασίας και ενδυνάμωσης μέσα από την τέχνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ