ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λούκι Λουκ συναντάει τον Μέγα Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη των comic

Ο Λούκι Λουκ συναντάει τον Μέγα Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη των comic

Με ένα αποκλειστικό σχέδιο του ο σχεδιαστής του Λούκι Λουκ Achdé (κατά κόσμο Hervé Darmenton) τιμάει με τη σειρά του τη Θεσσαλονίκη που στρώνει το δουλεμένο με μελάνι κόκκινο χαλί στη γιορτή των κομικάδων "The Comic Con 3- Thessaloniki Comic Convention".

Στο σκίτσο ο μοναχικός κάουμποϊ και η Ντόλι "συνομιλούν" με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα του από τις 5 Μαΐου.

Ο Achdé είναι προσκεκλημένος στη φετινή διοργάνωση των φίλων των κόμικς και το εκτιμάει δεόντως. Αναλαμβάνοντας να συνεχίσει τις περιπέτειες του Λούκι Λουκ μετά τον θάνατο του εμπνευστή και "πατέρα" του Morris, το 2001, ο Achdé σχεδιάζει τις περιπέτειες του αγαπημένου καβαλάρη σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Laurent Gerra.

Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου κάουμποϊ, τους αδελφούς Ντάλτον ενώ θα φάει κι ένα κομματάκι τούρτας από τα 71α γενέθλια του αγαπημένου χάρτινου ήρωα.

comiccon

Στο φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί ως τις 7 Μαΐου στην Αποθήκη Γ' και Αποθήκη 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το "παρών" θα δώσουν περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, ανάμεσά τους ο Dave McKean ο οποίος έχει σχεδιάσει μερικά από τα σημαντικότερα κόμικς όλων των εποχών, όπως τα "Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth", "Cages", "Hellblazer", "The Sandman", "Black Orchid", "Violent Cases", έχει σκηνοθετήσει ταινίες, έχει εκδώσει βιβλία φωτογραφίας και παιδικά παραμύθια και διαθέτει ακόμη και τη δική του δισκογραφική εταιρεία.

Στη διοργάνωση έχει προσκληθεί και ο Cristian Cordella, γόνος μεγάλης ιταλικής οικογένειας σχεδιαστών ενδυμάτων (πρόγονοί του έραψαν άμφια ακόμη και για πάπες της Ρώμης), ο οποίος προτίμησε να "λοξοδρομήσει" και να ασχοληθεί με τα κοστούμια ταινιών τού Hollywood.

Ο παγκοσμίου φήμης illustrator έχει εργαστεί για ταινίες που έσπασαν το box office, όπως οι "Star Trek Beyond", "Civil War", "Captain America - The Winter Soldier", "300, Rise of an Empire", "Dawn of the Planet of the Apes", "Oblivion", "The Hunger Games", και πολλές ακόμη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Thessaloniki Comic Convention, από την 1η ώς τις 7 Μαΐου, διοργανώνει στο γυάλινο περίπτερο, στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, έκθεση με costume illustrations του Cordella, όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά αυθεντικά σχέδια ενδυμάτων στα οποία στηρίχθηκαν τα κοστούμια του Nick Fury και του Steve Rogers από την ταινία "Captain America", του "Flash" και της "Supergirl" από τις ομώνυμες τηλεοπτικές σειρές, του Captain Kirk και της Jaylah από το "Star Trek Beyond" και πολλά ακόμη.

Ελλάδα-Τουρκία: συμμαχία

keramidas luuna 2 3ocw

Επιπλέον στην νύφη του Βορρά για το φεστιβάλ, θα βρεθούν ακόμη, ο ελληνικής καταγωγής, Γάλλος σχεδιαστής Nicolas Keramidas, γνωστός για τη δουλειά του στο κόμικ "Luuna", ο William Simpson, storyboard artist τής δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Game of Thrones", ο τούρκος δημιουργός Yildiray Cinar ο οποίος θα μιλήσει για τη δουλειά του στη Marvel και στη DC και η φημισμένη πολωνή cosplayer Shappi workshop με τις νέες στολές που δημιούργησε αποκλειστικά για τους επισκέπτες του "The Comic Con 3".

Παράλληλα, στο φεστιβάλ θα μοιραστούν δωρεάν περισσότερα από 10.000 τεύχη των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιριών κόμικς, θα διοργανωθεί κινηματογραφικό φεστιβάλ animation και ένα μεγάλο παιχνίδι γνώσεων με 230 παίκτες που θα αγωνιστούν ταυτόχρονα.

Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων της φετινής διοργάνωσης θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ