ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μετά το σωματίδιο του Θεού, τι;» Ο καθηγητής Michael Tuts απαντά (vid)

«Μετά το σωματίδιο του Θεού, τι;» Ο καθηγητής Michael Tuts απαντά (vid)
atlas.org

Σε μια συνάντηση με εξαιρετικό επιστημονικό ενδιαφέρον μας καλεί το Ευγενίδειο Ίδρυμα που αναζητάει απαντήσεις. 

Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Columbia, Michael Tuts, συνομιλεί με το κοινό την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ο προσκεκλημένος στην Ελλάδα από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Columbia και του Ιδρύματος Ευγενίδου καλείται να δώσει απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:

- Γιατί μας ενδιαφέρει το Μποζόνιο Higgs;

- Πώς το ανακάλυψαν 6.000 Επιστήμονες στο CERN;

- Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Η έρευνα του καθηγητή Michael Tuts, επικεντρώνεται στην Πειραματική Φυσική Υψηλών Ενεργειών. Ο καθηγητής Michael Tuts διετέλεσε επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας των ΗΠΑ που συμμετέχει στο πείραμα ATLAS, ενός από τα 4 κύρια πειράματα που υλοποιούνται στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) στο CERN. Εκτός από την θεωρητική έρευνα, ο Μichael Tuts έχει την εξαιρετική ικανότητα να προσεγγίζει το ευρύτερο κοινό και να εξηγεί με τρόπο ελκυστικό και κατανοητό αφηρημένες και δυσνόητες επιστημονικές έννοιες.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ψηφιακής παράστασης: «Phantom of the Universe» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 20:45 και 21:30).

Από τον «αγώνα ταχύτητας» των πρωτονίων στον, μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων του κόσμου μέχρι την Μεγάλη Έκρηξη και το «αναδυόμενο» Σύμπαν, αλλά και την κατάβαση σ’ ένα υπόγειο στη Νότια Ντακότα, σχεδόν 1.500 m κάτω από την επιφάνεια της Γης, η παράσταση αυτή εισάγει τους θεατές στην πολυσχιδή έρευνα για την σκοτεινή ύλη. Τις σκηνές αυτής της παράστασης, που «ζωντανεύουν» μέσα στον θόλο του πλανηταρίου, "φαντάστηκε"o Michael Barnet, φυσικός στο Berkeley Lab, κατά την διάρκεια της θητείας του στο CERN, ως συντονιστής της διάχυσης των επιστημών.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ