ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Xάρι-Μαρκλ: επιτίθενται στον ψεύτικο κόσμο των likes για την ψυχική υγεία των νέων

Xάρι-Μαρκλ: επιτίθενται στον ψεύτικο κόσμο των likes για την ψυχική υγεία των νέων

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ συνεχίζουν την περιοδεία του με ατζέντα κοινωνική.

Ο πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσεξ και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, Δούκισσα του Σάσεξ συναντήθηκαν χθες με υποστηρικτές της ψυχικής υγείας των νέων στο περίφημο καφέ του Ουέλινγκτον Maranui.

Οι δυο τους μίλησαν για τη σημασία της εκπαίδευσης σε θέματα ψυχικής υγείας στη συνάντηση με τα μέλη της οργάνωσης Voices of Hope.

"Κάνετε πραγματικά εξαιρετική δουλειά" είπε η Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Δούκας του Σάσεξ αναφέρθηκε στο ρόλο που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρόλο στα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών από τις οποίες υποφέρουν νέοι άνθρωποι. Είπε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί.

"Βλέπετε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν ξέρετε αν πρόκειται για φίλτρο ή πραγματική εικόνα. Η κρίση σας όσον αφορά την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας διαστρεβλώνεται, όταν όλα βασίζονται σε likes" είπε η Μέγκαν Μαρκλ.

Η Ζένεβιεβ Μόρα, συνιδρύτρια της οργάνωσης για την ψυχική υγεία των νέων, Voices of Hope δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Χάρι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ότι τόσο ο πρίγκιπας όσο και η σύζυγός του έθεσαν πολλές ερωτήσεις.

Αποστολή της οργάνωσης Voices of Hope είναι να προσφέρει ελπίδα σε εκείνους που αγωνίζονται για θέματα ψυχικής υγείας, προωθώντας την ψυχική ευεξία, ενδυνάμωση και ανάκαμψη.

Xάρι-Μαρκλ: με κλίμα και παιδεία στην ατζέντα τους γράφουν ιστορία στα πολύπαθα Φίτζι

"Αυτό που ο Δούκας και η Δούκισσα κάνουν πραγματικά καλά - κι αυτό που ελπίζω ότι έχει αντίκτυπο κατά κάποιο τρόπο σε οργανώσεις σε όλη τη Νέα Ζηλανδία - είναι αυτή η προθυμία να μιλήσουν για τα τρωτά σημεία μας και να καταλάβουμε ότι αυτή είναι δύναμη της Νέας Ζηλανδίας" δήλωσε ο Ezekiel Raui από την οργάνωση Key to Life σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Morning Report.

Η ειλικρίνεια το προσόν του

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Express αξιοποίησε την επίσκεψη για να μιλήσει για τους προσωπικούς του αγώνες ψυχικής υγείας σχολιάζοντας: "Χρειάστηκα περίπου τρία-τέσσερα χρόνια για να ξεκινήσω το ταξίδι και στη συνέχεια έπρεπε να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσω".

Ο πρίγκιπας Χάρι εγκωμιάστηκε ευρέως επειδή πέρσι μίλησε ειλικρινά για τις δικές του μάχες ψυχικής υγείας, λέγοντας ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία και ήταν "πολύ κοντά σε πλήρη κατάρρευση σε πολλές περιπτώσεις".

Bullying, κατάθλιψη & κρίσεις πανικού: σε μονάδα ψυχικής υγείας η Selena Gomez

Εκφράζοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των social media στην ψυχική υγεία δήλωσε: "Τα ζητήματα που προκύπτουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα games αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τους νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συχνά το φταίξιμο επιρρίπτεται στους γονείς, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε δίκαιο, καθώς πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση και γι αυτά τα πράγματα" τόνισε.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ολοκληρώνουν τη βασιλική περιοδεία τους σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ