ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάντο όπως ο Νίξον: πέντε ταινίες τρόμου για προεδρικό Halloween

Κάντο όπως ο Νίξον: πέντε ταινίες τρόμου για προεδρικό Halloween

Στα χρόνια της ηγεσίας του, λίγο πριν ή λίγο μετά το σκάνδαλο Γουότεργκειτ αμαυρώσει τη φήμη του ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον έστηνε τον τρόμο στα σκοτάδια του "άσπιλου" Λευκού Οίκου.

Οι επιλογές του ίσως προσθέτουν κάτι στο προφίλ του συντηρητικού 37ου πλανητάρχη, ο μόνος που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών που προσπάθησε να εμποδίσει εφ' όρου ζωής τη δημοσίευση τους, φοβούμενος ότι τα ωμά και σκληρά σχόλια του θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην προεδρική θητεία του.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του Mark Feeney “Nixon at the Movies” παρατίθεται ολόκληρη η φιλμογραφία που προβλήθηκε στο Λευκό Οίκο τα χρόνια της θητείας του όπως την κατέγραψε η CIA.

To io9 επέλεξε πέντε από αυτές γιατί θεώρησε ότι έχουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Εάν θες να τιμήσεις τη γιορτή των Αγίων Πάντων που στην Αμερική ανέδειξε ο Τζον Κάρπεντερ βάζοντας την Τζέιμι Λι Κέρτις να τσιρίζει καλύτερα από κάθε scream queen που έχουμε απολαύσει ποτέ, κάντο προεδρικά.

Κάντο όπως ο Νίξον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ