ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα πιο αξιομνημόνευτα φιλιά της ιστορίας - Οι Βρετανοί ψήφισαν

Τα πιο αξιομνημόνευτα φιλιά της ιστορίας - Οι Βρετανοί ψήφισαν
ΑP Photo

Όταν διεξάγεται στη Μεγάλη Βρετανία μια έρευνα με τίτλο «Το πιο αξιομνημόνευτο φιλί στην ιστορία» είναι λογικό να δει κανείς τα φιλιά της βασιλικής οικογένειας να φιγουράρουν στις πρώτες θέεις. Το ζήτημα ήταν μόνο με ποια σειρά. Η Μέγκαν Μαρκλ βρέθηκε στην τρίτη θέση, με τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ να την ξεπερνά και να κατακτά τη δεύτερη.

Την κορυφή κατέκτησε το φιλί που αντάλλαξε η Νταϊάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ το 1981, μετά από το γάμο τους.

Την έρευνα διεξήγαγε το History Channel, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Photos That Changed the World» («Φωτογραφίες που Άλλαξαν τον Κόσμο»), οι οποίοι ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν ανάμεσα σε ιστορικά φιλιά το πιο αξιομνημόνευτο.

Φυσικά, στη λίστα δεν βλέπουμε μόνο γαλαζοαίματους. Το εμβληματικό φιλί που αντάλλαξαν η Λαίδη κι ο Αλήτης στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του Disney, αλλά και η εικονική φωτογραφία με τον Αμερικανό ναύτη που φιλά παθιασμένα μια νεαρή γυναίκα στην Times Square της Νέας Υόρκης το 1945 επίσης αποτελούσαν ιδιαίτερα δημοφιλείς απαντήσεις των συμμετεχόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ