ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Οι σταρ για το Β' Αντρικό Ρόλο παλεύουν σώμα με σώμα

Όσκαρ 2016: Οι σταρ για το Β' Αντρικό Ρόλο παλεύουν σώμα με σώμα

Οι φετινές υποψηφιότητες για το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου μας έχουν διχάσει, μας έχουν μπερδέψει και μας έχουν κάνει να ανυπομονούμε να δούμε όλους τους γοητευτικούς κύριους στο κόκκινο χαλί.

Mark Rylance

Ο Mark Rylance είναι ένας ηθοποιός που τον απολαμβάνει περισσότερο το θεατρόφιλο κοινό. Φέτος ωστόσο είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Rudolf Abel στην ταινία «Bridge of Spies». Ήταν ένας ρόλος στον οποίο δεν μπορούσε να αντισταθεί (με σκηνοθέτη τον Steven Spielberg και συμπρωταγωνιστή τον Tom Hanks πως θα ήταν δυνατόν) κι έτσι κατέβηκε από το σανίδι και μας χάρισε μια επική ερμηνεία. Όντας άνθρωπος του θεάτρου, έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κι έτσι δεν τον έχουμε απολαύσει αμέτρητες φορές στο κόκκινο χαλί. Γι’ αυτό ανυπομονούμε να δούμε τον γοητευτικό και ιδιαίτερο κύριο Rylance με το black tie σύνολό του... θα φορέσει το trademark καπέλο του άραγε;

Sylvester Stallone

Η ερμηνεία του Sylvester Stallone στην ταινία «Creed» όπου αναλαμβάνει έναν σχεδόν πατρικό ρόλο απέναντι στον γιό του Apollo Creed ήταν από τις καλύτερες που είδαμε φέτος. Για αυτό τον λόγο είναι αυτή την στιγμή υποψήφιος για το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου και τον βλέπουμε ξανά και ξανά να περπατά στο κόκκινο χαλί. Το Χόλυγουντ τον αγαπά και το ίδιο κι εμείς, είναι εξάλλου ο Rocky παρ’ όλο που θα θέλαμε να έχει επέμβει λιγότερο στο πρόσωπό του. Ανυπομονούμε να τον δούμε την βραδιά των Οσκαρ και ελπίζουμε να επιλέξει μπλε για το κοστούμι του, του πάει πολύ.

Mark Ruffalo

Ο Mark Ruffalo μας εντυπωσίασε στο «Foxcatcher» αλλά φέτος, με την ερμηνεία του στην ταινία «Spotlight» απλά μας μάγεψε όπως και την Ακαδημία. Είναι λοιπόν ανάμεσα στους 5 υποψήφιους για το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρούλου και ο αγαπημένος ηθοποιός –αν μας ρωτάτε- πρέπει να το κερδίσει. Είναι από τις πιο χαλαρές φυσιογνωμίες του Χόλυγουντ γι’ αυτό οι εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί μας εντυπωσιάζουν κάθε φορά όπως και... τις θαυμάστριές του. Ναι, σε περίπτωση που δεν το ξέρατε έχει τεράστιο και super φανατικό fan club.

Christian Bale

Τον γνωρίσαμε ως σούπερ δραματικό ηθοποιό αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μας χαρίζει ολοένα και πιο ανάλαφρες ερμηνείες με αποκορύφωμα αυτή στην ταινία «The Big Short». Ο λόγος για τον Christian Bale που παραμένει σταθερά ψηλά στην λίστα με τους πιο hot ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Η ερμηνεία του είναι τόσο περίεργα καλή και ο ρόλος του οριακά ερωτεύσιμος (ακόμη κι αν ο ήρωας φορά ένα γυάλινο μάτι, σαγιονάρες και έχει το χειρότερο κούρεμα όλων των εποχών) και κάπως έτσι είναι για τρίτη φορά υποψήφιος για το Όσκαρ Β΄ανδρικού ρόλου. Στο κόκκινο χαλί είναι πάντα άψογος και φέτος ασφαλώς δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο...

Tom Hardy

Ο Tom Hardy δεν ήταν υποψήφιος για χρυσή σφαίρα ούτε στα βραβεία SAG αλλά κέρδισε την καλύτερη υποψηφιότητα από όλες. Για τον ρόλο του ως John Fitzgerald στην ταινία «The Revenant» ο Hardy υπάρχει περίπτωση να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο Β’ ανδρικού ρόλου. Το κοινό τον λατρεύει και οι γυναίκες του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία συνεπώς ανυπομονούμε κι εμείς να τον δούμε στο κόκκινο χαλί αλλά και να μάθουμε τελικά αν το «The Revenant» θα σαρώσει τα βραβεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ