ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Το χρυσό σκηνικό μιας χρυσής βραδιάς

Όσκαρ 2016: Το χρυσό σκηνικό μιας χρυσής βραδιάς

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Ντέρεκ ΜακΛέιν αναλαμβάνει να δημιουργήσει το σκηνικό μέσα στο οποίο οι νικητές της βραδιάς των Όσκαρ θα συγκινηθούν, θα δικαιωθούν και θα υπερασπιστούν το ταλέντο τους. Κεντρική ιδέα και έμπνευση, το όνειρο φτιαγμένο από χρυσό.

"We all dream in gold" θα είναι το μότο της αποψινής τελετής στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες που υπολείπεται μη λευκών υποψηφιοτήτων, όχι όμως λάμψης. Με την επιμέλεια ξανά στα έμπειρα χέρια του ΜακΛέιν (βραβευμένος με βραβείο Τony για θεατρικές, εντυπωσιακές, παραγωγές του) ο Κρις Ρόκ είναι σίγουρο ότι θα μοιάζει επιχρυσωμένος και λαμπερός.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Architectural Digest ο ΜακΛέιν είπε ότι έχει πάρει έμπνευση "από το glam των 70s" αποφεύγοντας τα αντιαισθητικά στοιχεία και τις υπερβολές τους. Περισσότερες από 1.600 εργατοώρες ξοδεύτηκαν για να δημιουργηθεί το κρυστάλινο ντεκόρ με περισσότερα από 200.000 κρύσταλλα Swarowski να χαρίζουν λάμψη ανάλογη με αυτή που το πάνθεον των αστέρων του Χόλιγουντ απαιτεί.

Άπειρες ψηφιακές οθόνες θα χαρίζουν "κίνηση" στο σκηνικό σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς ενώ 12 LED γιγαντοοθόνες θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία για να χαρίζουν βάθος και προοπτική.

Μέχρι να ξεκινήσει η τελετή αποκλειστικά από τη Novacinema απόψε τη νύχτα, οι μακέτες υπόσχονται μια βραδιά πολλών καρατίων. Απολαύστε τες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ