ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 29/07 - 04/08 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 29/07 - 04/08 (trailers)
Imdb

Πρεμιέρες, επανεκδόσεις και μια ακόμη «γεμάτη» κινηματογραφική εβδομάδα.

Old, Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μια οικογένεια πηγαίνει διακοπές σε μια καλά κρυμμένη, ειδυλλιακή παραλία όπου θα αποφασίσει να περάσει μερικές ξένοιαστες ώρες μαζί με μερικούς ακόμα εκλεκτούς επισκέπτες.

Όμως, σε αυτή την παραλία, κάτι πολύ παράξενο και αλλόκοτο συμβαίνει. Με κάποιον ανεξήγητο τρόπο οι άνθρωποι γερνούν γρήγορα… Κάτι ανεξήγητο δείχνει να συμπυκνώνει το χρόνο με αποτέλεσμα ολόκληρη η ζωή των ηρώων να μειώνεται σε μια μόλις μέρα.

Μη Φεύγεις, Βάντα (My Wonderful Wanda), Μπετίνα Όμπερλι

Η Βάντα, μια τριαντεπεντάχρονη οικιακή βοηθός από την Πολωνία φροντίζει τον ηλικιωμένο πατριάρχη μιας πλούσιας οικογένειας, στην πολυτελή τους βίλα στην Ελβετία. Όταν ξαφνικά προκύπτει μια απρόσμενη εγκυμοσύνη, οικογενειακά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και οδηγούν σε ευτράπελα, ενώ γίνονται διάφοροι διακανονισμοί για να κατευναστούν όλα τα πνεύματα σε αυτό το καυστικό οικογενειακό δράμα.

Η κωμωδία της Μπετίνα Όμπερλι διακρίθηκε στο φεστιβάλ της Τραιμπέκα και στο Φεστιβάλ του Βανκούβερ.

Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα (La Double Vie de Veronique), Κριστόφ Κισλόφσκι

H Βερόνικα ζει στην Πολωνία. Η Βερονίκ ζει στο Παρίσι. Δεν γνωρίζονται. Η Βερόνικα κερδίζει μια θέση σε ένα μουσικό σχολείο, δουλεύει σκληρά αλλά πεθαίνει στην πρώτη της μεγάλη παράσταση ως σολίστρια. Την ίδια στιγμή, η ζωή της Βερονίκ βρίσκεται σε καμπή, καθώς αποφασίζει να μην ξανατραγουδήσει ποτέ...

Η Μαύρη Κηλίδα (La Mancha Negra), Ενρίκε Γκαρσία

To 1971, σε ένα απομονωμένο χωρίο στην Ισπανία. Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης μητέρας τους, οι τρεις κόρες της βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν γείτονα που θα τους γυρίσει την πλάτη, έναν ιερέα που έχει κηρύξει πόλεμο στην οικογένεια και την απρόσμενη άφιξη του αποξενωμένου γιου.

Τη νύχτα της αγρυπνίας τα μυστικά της οικογένειας αναδύονται μπροστά στο νεκρό σώμα της μητέρας. Όλο το μίσος, η απέχθεια και η απόγνωση του παρελθόντος επιστρέφουν τη νύχτα πριν την κηδεία.

Κάτι Τρέχει στο Σεν Τροπέ (Mystère à Saint-Tropez), Νικολά Μπεναμού

Ο δισεκατομμυριούχος Κλοντ μαζί με την παρέα του περνούν θαυμάσια στην βίλα τους στο Σεν Τροπέ όταν παρα τρίχα γλιτώνουν από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον τους. Αναγκαστικά προσλαμβάνουν τον γκαφατζή επιθεωρητή Μπουλάν που έρχεται σαν υπηρέτης στην βίλα τους προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση. Πόσο στραβά μπορούν να πάνε τα πράγματα;

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise), Χάουμε Κολέτ-Σέρα

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας καπετάνιος ποταμόπλοιου οδηγεί έναν επιστήμονα και τον αδελφό του σε μια αποστολή σε μια ζούγκλα για να βρει το Δέντρο της Ζωής που θεωρείται ότι διαθέτει θεραπευτικές δυνάμεις. Στη διάρκεια του ταξιδιού, το τρίο θα έρθει αντιμέτωπο με μια άγρια φύση, επικίνδυνα ​​ζώα και μια ανταγωνιστική γερμανική αποστολή.

Η Νονά της Νύχτας (La Daronne), Ζαν- Πολ Σαλομέ

Η αραβικής καταγωγής Πασιάνς Πορτεφέ είναι μια μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών, που ειδικεύεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων για διακίνηση παράνομων ουσιών.

Η δουλειά της είναι κακοπληρωμένη και σκληρή, αλλά η κυρία Πορτεφέ προσπαθεί να διατηρήσει την υπομονή της, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το βαφτιστικό της (Patience=υπομονή). Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν, παρακολουθώντας τη συνομιλία δύο καταζητουμένων διακινητών ναρκωτικών, αναγνωρίζει στον ένα από αυτούς τον γιο της αγαπητής κυρίας που φροντίζει την υπερήλικη μητέρα της. Η μεταφράστρια αποφασίζει να προστατεύσει τον νεαρό, όμως οι πληροφορίες που έχει ήδη συγκεντρώσει, την οδηγούν στην καρδιά ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς.

Με τη βοήθεια του DNA, ενός σκύλου που παλιά ανήκε στη Δίωξη και τώρα «δουλεύει» για τον εαυτό του, η Πασιάνς, αξιοποιώντας τις επαγγελματικές της εμπειρίες, θα μπει για τα καλά μέσα στο κύκλωμα των ναρκωτικών στο Παρίσι, και θα γίνει η νέα Νονά της Νύχτας.

Λάσι Γύρνα Σπίτι (Lassie Come Home), Χάνο Ολντέρντισεν

Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι που ζουν αμέριμνοι σε ένα ειδυλλιακό χωριό στη νότια Γερμανία. Όταν ο πατέρας του Φλο χάνει τη δουλειά του, η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου απαγορεύονται τα σκυλιά κι έτσι ο Φλο, απαρηγόρητος, αναγκάζεται να αποχωριστεί την καλύτερή του φίλη.

Όταν η ατμόσφαιρα στο καινούργιο της σπιτικό αρχίζει να γίνεται εχθρική, η Λάσι θα αρπάξει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να ξεκινήσει ένα, γεμάτο περιπέτειες, ταξίδι για να διασχίσει τη Γερμανία και να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο. Όμως και ο Φλο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: αρχίζει κι εκείνος να αναζητάει τη Λάσι και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον.

Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Η Νύχτα των Βρικολάκων (The Fearless Vampire Killers), Ρομάν Πολάνσκι

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής και ο νεαρός βοηθός του προσπαθούν να εξοντώσουν μια οικογένεια βρικολάκων στα Καρπάθια

Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

To Κεντρί (The Sting), Τζορτζ Ρόι Χιλ

Ο Τζόνι Χούκερ είναι ένας μικροαπατεώνας από το Ιλινόις, ο οποίος με τη βοήθεια των φίλων του Λούθερ Κόουλμαν και Τζο Iρι καταφέρνει να κλέψει στα χαρτιά 11.000 δολάρια από ανύποπτο θύμα. Ο Λούθερ αποφασίζει να παρατήσει τις κομπίνες και συμβουλεύει τον Τζόνι να πάει στο Σικάγο για να συναντήσει τον Χένρι Γκόντορφ να τον διδάξει τα κόλπα για μεγάλες κομπίνες.

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας 1973, ανάμεσα σε επτά συνολικά βραβεία. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ