ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

American Music Awards: Καλλιτέχνες της χρονιάς οι Νοτιοκορεάτες σούπερ σταρ BTS

American Music Awards: Καλλιτέχνες της χρονιάς οι Νοτιοκορεάτες σούπερ σταρ BTS
Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Οι Νοτιοκορεάτες σούπερ σταρ BTS στέφθηκαν καλλιτέχνες της χρονιάς στα American Music Awards την Κυριακή, κερδίζοντας συνολικά τρία βραβεία αφού παραμέρισαν τις προκλήσεις της Taylor Swift, του Drake και του The Weeknd.

Οι BTS σάρωσαν τα βραβεία του αγαπημένου ποπ ντουέτου ή γκρουπ, του αγαπημένου ποπ τραγουδιού για το «Butter» και του καλλιτέχνη της χρονιάς.

«Επτά αγόρια από την Κορέα, ενωμένα με την αγάπη για τη μουσική, γνώρισαν την αγάπη και την υποστήριξητου κόσμου», είπε ο RM των BTS αφού το γκρουπ κέρδισε το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς για πρώτη φορά. «Όλο αυτό το πράγμα είναι ένα θαύμα. Σοβαρά, δεν θα το θεωρούσαμε ποτέ δεδομένο», είπε.

Η Ολίβια Ροντρίγκο μπήκε με επτά κορυφαίες υποψηφιότητες, αλλά πήρε μόνο το βραβείο του αγαπημένου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς. «Το να γράφω τραγούδια είναι το αγαπημένο μου πράγμα σε ολόκληρο τον κόσμο και είμαι τόσο ευγνώμων για όλους όσους αγκάλιασαν τη μουσική μου», είπε.

Η Ροντρίγκο έχασε το αγαπημένο ποπ άλμπουμ από το «evermore» της Τέιλορ Σουίφτ. Σε μια μαγνητοφωνημένη ομιλία, η Σουίφτ είπε στους θαυμαστές της: «Είμαι τόσο τυχερή που βρίσκομαι στη ζωή σας». Η Swift κέρδισε επίσης το βραβείο της αγαπημένης ποπ καλλιτέχνιδας, δίνοντάς της 34 συνολικά που αποτελεί και το ρεκόρ της καλλιτέχνιδας με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του AMA.

Η Ροντρίγκο ερμήνευσε ζωντανά την επιτυχία της «traitor» σε μια σκηνή καλυμμένη με λουλούδια και η Κάρι Αντεργουντ και ο Jason Aldean τραγούδησαν το ντουέτο τους «If I Didn't Love You». Με λίγη βοήθεια από την Julieta Venegas και την Tainy, οι Μπαντ Μπανι ερμήνευσαν την επιτυχία τους «Lo Siento BB».

Μεταξύ των ζωντανών εμφανίσεων, το ιταλικό συγκρότημα Maneskin έκανε το ντεμπούτο του στα βραβεία στις ΗΠΑ με το viral επιτυχία του «Beggin». Η Κλόε ερμήνευσε το επιτυχημένο ντεμπούτο σινγκλ της ως σολίστ «Have Mercy».

Η εκπομπή για τα βραβεία των υποψηφίων που ψηφίστηκαν από τους θαυμαστές τους, μεταδόθηκε ζωντανά από το Λος Άντζελες στο ABC. Οι υποψηφιότητες βασίστηκαν στη ροή, τις πωλήσεις άλμπουμ και στις ψηφιακές, ραδιοφωνικές εκπομπές και αντικατοπτρίζουν τη χρονική περίοδο από τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Μπέκι Τζι κέρδισε το βραβείο για τις αγαπημένες Λατίνες καλλιτέχνες και ευχαρίστησε την κοινότητα Latinx λέγοντας: «Είμαστε το αμερικανικό όνειρο».

Ο Κέλυ πήρε το βραβείο αγαπημένου καλλιτέχνη της ροκ. «Θέλω να το δεχτώ αυτό για όλους τους επίδοξους μουσικούς, εκείνους που επιθυμούν να παίξουν ένα όργανο, θέλουν να ραπάρουν, θέλουν να τραγουδήσουν — όχι μόνο οι καλλιτέχνες της ροκ, αλλά όλους του καλλιτέχνες», είπε.

Νωρίτερα την Κυριακή, στα βραβεία που ανακοινώθηκαν πριν από το σόου, η Σουίφτ ανακηρύχθηκε αγαπημένη γυναίκα ποπ καλλιτέχνης, ο Εντ Σιράν πήρε το βραβείο αγαπημένου άνδρα και η Doja Cat με τη συμμετοχή του SZA στο «Kiss Me More» ονομάστηκε συνεργασία της χρονιάς. Ο Kanye West ονομάστηκε αγαπημένος καλλιτέχνης του γκόσπελ.

Η Αντεργουντ κέρδισε ως αγαπημένος εμπνευσμένος καλλιτέχνης και αγαπημένη γυναίκα καλλιτέχνης της κάντρι και η Doja Cat κέρδισε επίσης δύο άλλα βραβεία για την αγαπημένη γυναίκα καλλιτέχνη R&B και για το «Planet Her» που ονομάστηκε αγαπημένο άλμπουμ R&B.

Ο Λουκ Μπράιαν βραβεύτηκε ως αγαπημένος καλλιτέχνης της κάντρι και ο Bad Bunny ως αγαπημένος άνδρας Λατίνος καλλιτέχνης. Ο The Weeknd στέφθηκε ο αγαπημένος άντρας καλλιτέχνης R&B και ο Drake κέρδισε τον αγαπημένο άντρα hip-hop καλλιτέχνη. Η Γκάμπι Μπάρετ κέρδισε το αγαπημένο κάντρι άλμπουμ για το «Goldmine» και το αγαπημένο τραγούδι της κάντρι για το «The Good Ones».

Το αγαπημένο λάτιν άλμπουμ πήγε στο «El Último Tour Del Mundo» των Μπαντ Μπάνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ