ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αρχιτεκτονική: Για τον ουρανοξύστη Merdeka 118, στην Κουάλα Λουμπούρ, μόνο ο ουρανός είναι το όριο

Αρχιτεκτονική: Για τον ουρανοξύστη Merdeka 118, στην Κουάλα Λουμπούρ, μόνο ο ουρανός είναι το όριο

Ο ουρανοξύστης Merdeka 118 βρίσκεται στο κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, έχει επίσημα 118 ορόφους και σύντομα θα γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Fender Katsalidis με έδρα την Αυστραλία και ανεγέρθηκε στο σημείο όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Μαλαισίας το 1957.

Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούνται από τριγωνικές γυάλινες όψεις που μοιάζουν με στολίδι, εμπνέονται από τα μοτίβα στις μαλαισιανές τέχνες ενώ συμβολίζουν την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία στη χώρα.

Το κτίριο Merdeka 118 έχει ύψος 678,9 μέτρα και θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων 157.935 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ξενοδοχεία και κατοικίες, όπως το Park Hyatt Kuala Lumpur και την υψηλότερη πλατφόρμα παρατήρησης στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το κτίριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα της πόλης και βρίσκεται πάνω από ένα υδάτινο πάρκο 16 στρεμμάτων και ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Το Merdeka 118 αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ