ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Drama Queens: Κίντμαν, Γουίδερσπουν & οι ντίβες της TV κατά του σεξισμού

Drama Queens: Κίντμαν, Γουίδερσπουν & οι ντίβες της TV κατά του σεξισμού

Στη συνάντηση τους για το The Hollywood Reporter οι ντίβες που ορίζουν το νέο Χόλιγουντ (βλ. τηλεόραση) μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες μίλησαν με ειλικρίνεια για τις προκλήσεις και τα εμπόδια σε μια βιομηχανία που επιμένει να είναι ανδροκρατούμενη, λευκή και γεμάτη από αγκυλώσεις. Στη συνέντευξη οι Νικόλ Κίντμαν και Ρις Γουίδερσπουν αποκαλύπτουν ότι ακόμη και αν φέρουν αυτά τα επώνυμα δεν ξεφεύγουν από το σεξισμό που διακρίνει τους περισσότερους χώρους εργασίας.

Στη συνάντηση τους για το The Hollywood Reporter οι ντίβες που ορίζουν το νέο Χόλιγουντ (βλ. τηλεόραση) μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες μίλησαν με ειλικρίνεια αποκαλύπτοντας ότι ακόμη και αν τις λένε Νικόλ Κίντμαν ή Ρις Γουίδερσπουν δεν ξεφεύγουν από το σεξισμό που διακρίνει τους περισσότερους χώρους εργασίας.

"Ξεκίνησα την εταιρεία πριν από πέντε χρόνια γιατί διάβαζα το χειρότερο σενάριο που είχα πιάσει ποτέ στα χέρια μου, το οποίο είχε δύο ρόλους για γυναίκες. Τηλεφώνησα στους ατζέντες μου και τους είπα ότι είναι πολύ κακό σενάριο. Αυτοί μου απάντησαν ότι υπάρχουν επτά γυναίκες που το θέλουν και ότι είμαι η μοναδική που δεν θέλει το ρόλο. Και τότε είπα ότι αν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνω κάτι. Γιατί μπορεί να παραπονιέσαι για το πρόβλημα ή να είσαι μέρος της λύσης" είπε η Ρις Γουίδερσπουν που αποφάσισε να πολεμήσει τον σεξισμό, δημιουργώντας εταιρία παραγωγής.

Η Γουίδερσπουν μίλησε ακόμα και για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται ανάμεσα σε ηθοποιούς μητέρες και πατέρες.

"Μιλούσα με έναν άντρα, γνωστό ηθοποιό και τον ρώτησα πώς προετοιμάστηκε για ένα ρόλο. Μου είπε ότι πήγε για τρεις εβδομάδες και έμενε στο δάσος, χωρίς να μιλά σε κανέναν. Και αυτός ο άνθρωπος έχει πολλά παιδιά και είναι παντρεμένος. Και με ρώτησε σχεδόν βέβαιος αν έκανα το ίδιο και με το ρόλο μου στο Wild. Αν έκανα κάτι τέτοιο εγώ όλοι θα κατέρρεαν. Εγώ απλά μπήκα στο αεροπλάνο και είχα γύρισμα σε 24 ώρες. Μακάρι να είχα ώρα να προετοιμαστώ" είπε.

Από την πλευρά της η Νικόλ Κίντμαν που συμμάχησε μαζί της μπροστά αλλά και πίσω από το φακό για να φέρουν στην τηλεόραση το αριστουργηματικό mini series Big Little Lies (στο οποίο είναι και οι δύο πρωταγωνίστριες και συμπαραγωγοί) αναφέρθηκε στην προσπάθειά της να ισορροπήσει τη μητρότητα και την εργασία.

"Είμαι γυναίκα με παιδιά. Είναι τόσα αυτά που θα ήθελα να κάνω, αλλά πως μπορώ να τα ισορροπήσω όλα; Αν ζούσα τη ζωή των ονείρων μου, είναι τόσοι πολλοί οι ρόλοι που θα ήθελα να παίξω και τόσα τα μέρη που θα ήθελα να επισκεφτώ. Τώρα είμαι σε ένα σημείο που σκέφτομαι τι θα μου κοστίσει αν κάνω κάτι, τι θα κοστίσει στους ανθρώπους που αγαπώ. Και οι άντρες το έχουν αυτό αλλά όχι στο βαθμό που το έχουμε εμείς".

Διαβάστε περισσότερες αλήθειες από τις drama queens των καιρών μας εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ