ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τομ Πέτι: η κόρη του επιτίθεται στα media για τον «πρόωρο θάνατο του»

Τομ Πέτι: η κόρη του επιτίθεται στα media για τον «πρόωρο θάνατο του»

Σε μία επικίνδυνη πρακτική επιδόθηκαν οι περισσότερες ιστοσελίδες μπροστά στο καρδιακό επεισόδιο του σπουδαίου rocker Τομ Πέτι. Ο 66χρονος μουσικός βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο έπειτα από καρδιακή ανακοπή.

 

Πολλές ιστοσελίδες βιάστηκαν περισσότερο από όσο έπρεπε και μετά το CBS News & το Variety η ιστοσελίδα του Rolling Stone έκανε τη θλιβερή ανάρτηση. Η κόρη του μουσικού δεν χρειάστηκε πολύ για να επιτεθεί στα "αιμοβόρα media".

Με ανάρτηση της στο Instagram η κόρη του καλλιτέχνη, Annakim Violette, τοποθετήθηκε για τη βιασύνη των media και άσκησε δριμεία κριτική στο Rolling Stone. Η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του πατέρα της στο εξώφυλλο του περιοδικού που βιάστηκε να τον πεθάνει γράφει:

https://www.instagram.com/p/p

"@rollingstone ο πατέρας μου δεν είναι νεκρός αλλά το αναθεματισμένο περιοδικό σας είναι. Η γλίτσα σας είναι γεμάτη από φτηνιάρικα ειδησάρια. Βάζετε τους χειρότερους καλλιτέχνες στο εξώφυλλο σας και κάνετε μηδενική έρευνα στα άρθρα σας. Πώς τολμάτε να λέτε ότι ο πατέρας μου είναι νεκρός για να πουλήσετε;... Αυτός είναι ο πατέρας μου, δεν είναι κάποιος διάσημος. Ένας καλλιτέχνης και ένας άνθρωπος. Στα γα%#δια" έγραψε.

Η ανάρτηση της, αν και σκληρή, δείχνει την παθογένεια των μέσων ενημέρωσης και την -όχι πάντα κακοπροαίρετη- βιασύνη τους να πουλήσουν το θάνατο.

Συχνά οι αναρτήσεις σαν αυτές που προηγήθηκαν της επίσημης ανακοίνωσης θανάτου του καλλιτέχνη είναι απλά μια προσπάθεια να κερδίσουν στον αγώνα δρόμου της ενημέρωσης -αυτό όμως δεν θα έπρεπε να τις δικαιολογεί.

Ο εκβιασμός στο θάνατο είναι λάθος και ο άγραφος κανόνας των media που θέλει την εγκυρότητα πιο σπουδαία από την ταχύτητα στην είδηση μοιάζει πολύ επίκαιρος.

Δυστυχώς ο θάνατος του Τομ Πέτι επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από την ίδια. Η κόρη του συνέχισε τις αναρτήσεις στα media φέρνοντας συγκίνηση στο διαδίκτυο διαμοιραζόμενη αναμνήσεις από τον σπουδαίο κύριο Πέτι.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ