ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Khal Drogo του GoT αστειεύεται με τους βιασμούς και εξοργίζει το διαδίκτυο

Ο Khal Drogo του GoT αστειεύεται με τους βιασμούς και εξοργίζει το διαδίκτυο
EPA/WILL OLIVER

Στην αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στο Χόλιγουντ από το ξέσπασμα του σκανδάλου Γουάινστάιν, έρχεται να προστεθεί ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa, πιο γνωστό ως Khal Drogo στην επική σειρά Game of Thrones, που έχει προκαλέσει σάλο.

Στο βίντεο, που «τραβήχτηκε» το 2011, ο δημοφιλής ηθοποιός αστειεύεται με το θέμα των βιασμών «όμορφων γυναικών», μιλώντας σε ένα πάνελ κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης κόμικ.

«Αυτό που μου αρέσει σε σειρές sci-fi και φαντασίας, είναι ότι μπορείς να κάνεις τόσα πολλά πράγματα, όπως το να ξεριζώσεις τη γλώσσα από τον λαιμό κάποιου και να γλιτώσεις, αλλά και να βιάσεις όμορφες γυναίκες», είχε πει το 2011 ο Jason Momoa, αναφερόμενος σε ρόλους που έχει υποδυθεί, προκαλώντας αμηχανία στους συναδέλφους του που βρισκόταν στο πάνελ, όπως η Lena Headey, ή αλλιώς Cersei Lannister, ενώ το κοινό ξέσπασε σε γέλια.

Όμως οι τοποθετήσεις του Momoa στο ζήτημα των βιασμών δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς σε συνέντευξή του στην New York Post επίσης το 2011,είχε πει: «Ναι, βιάζω την Emillia Clarke (την Daenerys Targaryen του Game of Thrones). Την αγαπώ, αλλά την κάνω να πονάει και εκείνη κλαίει. Δεν είμαι βιαστής. Προτιμώ οι γυναίκες μου να απολαμβάνουν το σεξ».

Το επίμαχο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των social media με χρήστες του Twitter να το χαρακτηρίζουν «τρομακτικό», λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της νέα ταινίας Justice League, στην οποία ο Momoa υποδύεται τον Aquaman, κι ενώ ο συμπρωταγωνιστής του Ben Affleck, δέχεται επίσης πυρά με αφορμή ένα βίντεό του από το παρελθόν.

«Υποκριτής και ψεύτης»: Δείτε τα video με τον Μπεν Άφλεκ που έχουν εξοργίσει το διαδίκτυο

Σε αυτό φαίνεται ο Affleck να αγκαλιάζει, να παρενοχλεί και σχεδόν να επιτίθεται ερωτικά στη συνάδελφο του, ηθοποιό Χίλαρι Μπάρτον του "One Tree Hill" στη διάρκεια της εκπομπής TRL του MTV, το 2003.

Σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Το Χόλιγουντ της συνενοχής είναι γυμνό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ