ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζούλιαν Μουρ, Έμα Στόουν & όλο το Χόλιγουντ καλεί σε πόλεμο κατά του λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ

Τζούλιαν Μουρ, Έμα Στόουν & όλο το Χόλιγουντ καλεί σε πόλεμο κατά του λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ

Οι Έμα Στόουν, Μελίσα ΜακΆρθι, Σέριλ Κρόου, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζούλιαν Μουρ και αναμέτρητοι άλλοι star του Χόλιγουντ και influencers των social media συμμετέχουν σε καμπάνια κατά της οπλοκατοχής, της οπλοφορίας και του λόμπι των όπλων, της NRA  (National Riffle Association -Αμερικανική Ένωση για την Οπλοκατοχή).

Στο video της καμπάνιας στο YouTube που αναρτήθηκε την Τετάρτη οι διάσημοι και επιδραστικοί της Αμερικής καλούν τους πολίτες να επιμείνουν και να επικοινωνήσουν με το Κονγκρέσο ώστε να μην "περάσει" νομοσχέδιο που κάνει ακόμη πιο εύκολη την αγορά σιγαστήρα για αυτόματα πολυβόλα.

Ανάμεσα στις πιο ηχηρές φωνές αυτή της Τζούλιαν Μουρ που εδώ και καιρό κάνει ακτιβισμό ενάντια στα συμφέροντα της NRA που κοστίζει μαζικά τις ζωές των συμπολιτών της.

"Πριν από 4 χρόνια, η κόρη μου ήταν 10 χρονών και μαζί μου στα γυρίσματα μιας ταινίας, όταν συνέβη ένα τέτοιο συμβάν. Εκλεισα όλες τις τηλεοράσεις στο σετ, παρακάλεσα συνεργείο και συναδέλφους να μην αναφέρουν τίποτα. Λίγες ώρες μόλις μετά η μικρή με ρώτησε: 'μαμά, σκοτώθηκαν παιδάκια σ' ένα σχολείο σήμερα;' Τότε κατάλαβα ότι είχε συμεπριφερθεί ηλίθια. Δεν προστάτευα το παιδί μου περιορίζοντας την είδηση, έτσι και αλλιώς θα τη μάθαινε από κάπου. Έπρεπε να κάνω ακριβώς το αντίθετο. Να το συζητήσω. Να φωνάξω..." λέει.

Η καμπάνια είναι εξαιρετικά επίκαιρη μετά τη μαζική δολοφονία στο Λας Βέγκας που κόστισε 59 ανθρώπους.

"Απορρίψτε!" καλούν οι διάσημοι τους συμπολίτες τους αναφερόμενοι στο νομοσχέδιο και τους καλούν να κατακλύσουν το τηλεφωνικό κέντρο του Κονγκρέσου με φωνές διαμαρτυρίας ενάντια στην "επικίνδυνη ατζέντα της NRA".

"Όποια και αν είναι η δουλειά μας καλούμαστε να αναλάβουμε δράση ενάντια στην οπλοκατοχή και την ασφάλεια των όπλων" είπε η Μουρ σε ανακοίνωση στον τύπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ