ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντέιβιντ Λέτερμαν: Βραβείο στο βετεράνο της μακροβιότερης τηλεοπτικής εκπομπής των ΗΠΑ

Ντέιβιντ Λέτερμαν: Βραβείο στο βετεράνο της μακροβιότερης τηλεοπτικής εκπομπής των ΗΠΑ
CNNi

Πριν τον Τζίμι Κίμελ ή τον Κόναν Ο Μπράϊεν ή τον Τζίμι Φάλον ή τον Τζέιμς Κόρντεν, πριν από όλους αυτούς τους τηλεπαρουσιαστές που βρίσκουν -συνήθως αποτυχημένους- μιμητές σε κάθε χώρα υπήρξε ο σπουδαίος Ντέιβιντ Λέτερμαν.

Ο βετεράνος αμερικανός τηλεπαρουσιαστής που κατέχει το ρεκόρ παρουσίασης της μακροβιότερης τηλεοπτικής εμπομπής στην ιστορία των ΗΠΑ, τιμήθηκε χθες Κυριακή για την συμβολή του στον αμερικανικό πολιτισμό.

Ο 70χρονος Λέτερμαν, που έγραψε τηλεοπτική ιστορία με το Late Show του, παρέλαβε το βραβείο Μαρκ Τουέιν για το Αμερικανικό Χιούμορ σε τελετή στο Κέντρο Κένεντι.

Πολλοί νέοι κωμικοί, ανάμεσά τους και ο σημερινός παρουσιαστής της εκπομπής Τζίμι Κίμελ, χαρακτήρισαν τον Λέτερμαν μεγάλη επιρροή.

Πρόσφατα ο βετεράνος και ο άξιος συνεχιστής του Κίμελ βρέθηκαν στα πλατό της εκπομπής του τελευταίου στο Μαχνάταν.

Nτέιβιντ Λέτερμαν, ένα μικρό βιογραφικό

Ο Λέτερμαν παρουσίασε περισσότερα από 6.000 επεισόδια του σόου "Late Night with David Letterman" στο δίκτυο NBC και στη συνέχεια την διάδοχο εκπομπή με τίτλο "Late Show with David Letterman" στο CBS, η οποία σταμάτησε να προβάλλεται τον Μάιο του 2015.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία Εmmy -την υψηλότερη διάκριση της αμερικανικής τηλεόρασης--για το έργο του ως κειμενογράφου, παρουσιαστή και παραγωγού.

Το 2012 ο Λέτερμαν τιμήθηκε με το Βραβείο Κένεντι για την συμβουλή του στις τέχνες και τον αμερικανικό πολιτισμό.

let

ΔΗΜΟΦΙΛΗ