ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Disney: Γιατί η τηλεοπτική σειρά «Andi Mack» γράφει ιστορία

Disney: Γιατί η τηλεοπτική σειρά «Andi Mack» γράφει ιστορία

Την προηγούμενη μόλις Παρασκευή, στην πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς η τηλεοπτική σειρά του αγαπημένου καναλιού των πιτσιρικάδων ή όσων θέλουν να νιώθουν πάντα έτσι, Disney Channel, "Andy Mack" έγραψε ιστορία στα τηλεοπτικά χρονιά.

Και αυτό γιατί ο Σάιρους (τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Τζόσουα Ρας), ο καλύτερος φίλος της Άντι, συνειδητοποιεί ότι τρέφει αισθήματα για αυτόν που έχει κλέψει την καρδιά της, τον Τζόνα (που υποδύεται ο Άσερ Έιντζελ). Ο δεύτερος κύκλος είναι η αρχή ενός ταξιδιού αυτογνωσίας του Σάιρους, πάντα με τη βοήθεια της Άντι και της Μπάφι (Σοφία Ουίλι).

Για να εξασφαλιστεί το ότι η αφήγηση της ιστορίας αυτοσυνειδητοποίησης του Σάιρους θα γίνει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τόσο το κανάλι όσο και ο δημιουργός της σειράς, ο Τέρι Μίνσκι συμβουλεύτηκαν αναπτυξιολόγους καθ’ όλη τη διάρκεια συγγραφής του σεναρίου. Επιπλέον, οργανώθηκε προβολή της πρεμιέρας του κύκλου σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Common Sense Media, GLAAD και PFLAG.

"Η σειρά Andy Mack είναι μια ιστορία για παιδιά στην προεφηβεία τα οποία ανακαλύπτουν το εαυτό τους" δήλωσε, σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος του Disney Channel. "Ο Τέρι Μίνσκι, οι ηθοποιοί και ο κάθε ένας που εμπλέκεται φροντίζουν ιδιαίτερα να διασφαλίσουν ότι η σειρά είναι κατάλληλη για κάθε κοινό και ότι στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για ένταξη και σεβασμό στην κοινωνία" τόνισε.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρας φιγουράρει σε σειρά του καναλιού: σε επεισόδιο της σειράς "Good LucK Charlie", το 2013, οι θεατές γνώρισαν τηλεοπτικά δύο γυναίκες ομοφυλόφιλες, ζευγάρι και γονείς ενός φίλου της μικρότερης κόρης των Ντάνκαν -αλλά ήταν περιστασιακή αναφορά σε μια κοινωνική ομάδα που σπάνια εκπροσωπείται στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη.

Ξεκινώντας την παιδεία από την οθόνη η Disney Channel υποδέχθηκε τον πρώτο χαρακτήρα ΛΟΑΤΚΙ με τα εγκυρότερα μέσα να χαιρετίζουν την κίνηση του στούντιο ως αργοπορημένη αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ