ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλτον Τζον: ανθρωπιστής της χρονιάς για το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Έλτον Τζον: ανθρωπιστής της χρονιάς για το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Μετά τη Rihanna ένας ακόμη σπουδαίος καλλιτέχνης της μουσικής βιομηχανίας διακρίθηκε για το ανθρωπιστικό και ακτιβιστικό του έργο και τη δέσμευση του για ένα καλύτερο αύριο συμμετέχοντας στην μάχη κατά του HIV/AIDS. O σερ Έλτον Τζον έχει πλέον ακόμη ένα τρόπαιο ανάμεσα στα πολλά μουσικά του βραβεία.

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ τίμησε τον Τζον για την πλούσια φιλανθρωπική του δράση κυρίως κατά του AIDS. Ο 70χρονος μουσικός βραβεύτηκε σε ειδική τελετή που έγινε με το βραβείο Harvard Foundation's Peter J. Gomes Humanitarian Award.

Προηγούμενοι νικητές αυτού του βραβείου είναι ο Νοτιοαφρικανός αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, ο Μπαν Κι Μουν, ο Κόφι Ανάν, ο Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι και ο Χαβιέ Πέρες ντε Κουελάρ.

Ο Τζον που έχει δημιουργήσει και ίδρυμα κατά του AIDS, είπε ότι το βραβείο του προκαλεί "μεγάλη ικανοποίηση και ταυτόχρονα απίστευτη σεμνότητα". Δήλωσε ότι παραμένει στη δέσμευσή του να κάνει ό,τι μπορεί για να εξαλειφθεί το στίγμα και τη διάδοση του ιού.

Σύμμαχος στην ίδια πάλη και η Σαρλίζ Θερόν που μόλις πριν λίγες μέρες γιόρτασε μια δεκαετία ακτιβισμού.

Νέα θεραπεία κατά του ιού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έδωσε το πράσινο φως στο πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα ενός δισκίου με βάση τη δαρουναβίρη, για την αντιμετώπιση του HIV σε ενήλικες και έφηβους στην Ευρώπη αναφέρει το ΟnMed.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του D/C/F/TAF1, ενός σχήματος ενός δισκίου (STR) με βάση τη δαρουναβίρη που χορηγείται μία φορά την ημέρα, για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1 (HIV-1) σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω με σωματικό βάρος τουλάχιστον 40 kg. Ο γονοτυπικός έλεγχος θα πρέπει να κατευθύνει τη χρήση του D/C/F/TAF.

"Υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή που είναι φορείς του HIV. Η διαθεσιμότητα θεραπευτικού σχήματος ενός δισκίου, με υψηλό φραγμό στις μεταλλάξεις αντοχής, περιορίζει την ανάγκη χορήγησης ξεχωριστών δισκίων, μειώνοντας την επιβάρυνση από τη λήψη δισκίων στην καθημερινότητα των ασθενών, και βοηθώντας τους να επιτύχουν καλύτερη συμμόρφωση στη θεραπεία και ιολογική καταστολή" είπε ο Jean-Michel Molina, Καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Paris Diderot.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κλινικό πρόγραμμα Φάσης 3 για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του STR με βάση τη δαρουναβίρη. Τον Οκτώβριο, τα δεδομένα 48 εβδομάδων της EMERALD θα παρουσιαστούν στο ID Week 2017 στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και τα δεδομένα 48 εβδομάδων από τη μελέτη Φάσης 3 AMBER σε ασθενείς πρωτοθεραπευόμενους με αντιρετροϊκή θεραπεία (ART) θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κλινικής Εταιρείας για το AIDS (EACS) στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στις 20 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Χρήση στον Άνθρωπο (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για το D/C/F/TAF5. Αυτή η επακόλουθη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει στη Janssen να κυκλοφορήσει εμπορικά το D/C/F/TAF σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2014, η Janssen και η Gilead Sciences International Ltd προέβησαν στην τροποποίηση μίας συμφωνίας αδειοδότησης για την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση του άπαξ ημερησίως χορηγούμενου STR που συνδυάζει τη δαρουναβίρη, με το TAF, την εμτρισιταβίνη και την κομπισιστάτη της Gilead. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Janssen και οι θυγατρικές της είναι υπεύθυνες για την παραγωγή, την έγκριση, τη διανομή και την εμπορική διάθεση αυτού του STR σε παγκόσμιο επίπεδο.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ