ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άντριου Λόιντ Γουέμπερ: το «Φάντασμα της Όπερας» βγάζει τη μάσκα του και αποκαλύπτεται

Άντριου Λόιντ Γουέμπερ: το «Φάντασμα της Όπερας» βγάζει τη μάσκα του και αποκαλύπτεται

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ δεν είναι απλά ένας ζωντανός μύθος της θεατρικής παραγωγής των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ο άνθρωπος που έκανε τα μιούζικαλ-υπερπαραγωγές "Cats", "Evita" & "Phantom Of The Opera" θεάματα που πρέπει να δει κάθε εραστής της μεγάλης σκηνής σε αυτή τη ζωή. Ως τέτοιος ο συχνά αμφιλεγόμενος για τις σκληρές πρακτικές του δημιουργός έχει κάθε λόγο να υπογράψει τη δική του αυτοβιογραφία αποκαλύπτοντας τα μυστικά της επικής επιτυχίας του.

Ο συνθέτης των κορυφαίων υπογράφει τη δική του ιστορία με την αυτοβιογραφία του "Unmasked". Η έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαρτίου, πολύ κοντά στα 70α του γενέθλια που είναι στις 22 Μαρτίου. Αν και έχουν υπάρξει πολλά βιβλία για το συγγραφέα, αυτό θα είναι το πρώτο που γράφει ο ίδιος.

Το βιβλίο που θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins υπόσχεται να αποκαλύψει πτυχές της καριέρας του, παιχνίδια που του έπαιξε η μοίρα, συνθήκες που του έφεραν και επιτυχίες αλλά και αποτυχίες αλλά και πάθη που τον ενέπνευσαν.

Το βιβλίο εξετάζει τις παραστάσεις και τη μουσική του και έχει ιστορίες για την Ιλέιν Πέιτζ, την Σάρα Μπράιτμαν, τον Ντέιβιντ Φροστ, την Τζούντι Ντέντς και πολλούς άλλους από τους πρωταγωνιστές στα διάσημα μιούζικάλ του.

Σε ανακοίνωσή του ο Γουέμπερ αναφέρει ότι για πολλά χρόνια αντιστεκόταν στην επιθυμία του να γράψει την ιστορία του αλλά τελικά υπέκυψε στις πιέσεις από τους φίλους και την οικογένεια του.

Ποιος είναι ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ

and1

Ο βαρόνος Άντριου Λόιντ Γουέμπερ γεννήθηκε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου στις 22 Μαρτίου 1948 και θεωρείται ηγετική φιγούρα και ιμπρεσάριος του μουσικού θεάτρου.

Ο Γουέμπερ είναι ο δημιουργός μεγάλων και δημοφιλών μιούζικαλ, κάποια από τα οποία παρουσιάσθηκαν για περισσότερο από μία δεκαετία στα θέατρα του Γουέστ Εντ και του Μπρόντγουεϊ. Μέχρι το 2013 ο Γουέμπερ έχει συνθέσει 13 μιούζικαλ & ροκ όπερες, έναν κύκλο τραγουδιών, ένα σύνολο παραλλαγών, μουσική για δύο κινηματογραφικές ταινίες και ένα ρέκβιεμ.

'Εχει τιμηθεί με τον τίτλο του ιππότη (σερ) το 1992 και ήδη μετράει επτά Βραβεία Τόνυ, τρία Βραβεία Γκράμι, ένα βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού (1996), 14 Βραβεία Άιβορ Νοβέλο, επτά Βραβεία Ολίβιε και ένα Golden Globe Award.

Πολλά από τα τραγούδια του έχουν αναπαραχθεί ευρύτατα και αποτελούν διεθνείς επιτυχίες έξω από τα μητρικά τους έργα, όπως το "The Music of the Night" από "Το Φάντασμα της Όπερας", το "I Don't Know How to Love Him" από το "Jesus Christ Superstar", τα "Don't Cry for Me, Argentina" από την "Εvita" και "Memory" από το διαχρονικά επιτυχημένο "Cats".

Η εταιρία του Γουέμπερ, η Really Useful Group, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιχειρήσεις του Λονδίνου και ο ίδιος είναι επίσης πρόεδρος της μεγαλύτερου κύρους σχολής για εκπαίδευση στο μουσικό θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, της Arts Educational Schools London, που έχει την έδρα της στο Τσίσγουικ (Chiswick) του Δυτικού Λονδίνου.

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ είναι πρωτότοκος γιος του συνθέτη και οργανοπαίκτη Γουίλιαμ Λόιντ Γουέμπερ (1914–1982) και της βιολονίστριας και πιανίστριας Ζαν Χέρμιον (το γένος Johnstone, 1921–1993. Ο μικρότερος αδελφός του, Τζούλιαν Λόιντ Γουέμπερ, είναι επίσης ένας φημισμένος βιολοντσελίστας.

Το 1965 ο Λόιντ Γουέμπερ εισάχθηκε με υποτροφία (Queen's Scholar) στο Westminster School και σπούδασε ιστορία για ένα εξάμηνο στο Μαγδαλήνιο Κολέγιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αλλά τα παράτησε τον χειμώνα του 1965 για να σπουδάσει στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής και να οδηγηθεί από το ενδιαφέρον του για το μουσικό θέατρο.

Έκτοτε γράφει ιστορία.

and2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ