ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ας ελπίσουμε να παντρευτεί Κινέζο!»: Η Κίνα παραληρεί για την 6χρονη εγγονή του Τραμπ ξανά (vid)

«Ας ελπίσουμε να παντρευτεί Κινέζο!»: Η Κίνα παραληρεί για την 6χρονη εγγονή του Τραμπ ξανά (vid)

Η γοητεία και η έξυπνη διπλωματία που εξασκεί στην Κίνα η 6χρονη εγγονή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Αραμπέλα Κούσνερ, είναι ήδη γνωστή από το 2016 όταν και η μικρή απόγονος της Ιβάνκα Τραμπ και του Τζάρεντ Κούσνερ έγινε μία viral διασημότητα καθώς ένα video με την ίδια να απαγγέλλει ποιήματα στην μανδαρινική γλώσσα διεκδίκησε την προσοχή εκαττoμυρίων Κινέζων που τη λάτρεψαν.

Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ χθες στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος έδειξε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ένα νέο video με την Αραμπέλα. Αφού η 6χρονη χαιρέτισε στα μανδαρίνικα τον "παππού Σι" και τη "μαμά Πενγκ" Λιγιουάν, τραγούδησε στα κινέζικα και απήγγειλε ένα αρχαίο ποίημα, φορώντας μια παραδοσιακή κινέζικη ενδυμασία.

Την ερμηνεία της τη βαθμολόγησε με "A+" ο πρόεδρος Σι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, που αναπαρήγαγε το βίντεο στο Διαδίκτυο.

"Με την ιδιότητα μιας μικρής πρέσβειρας της κινεζο-αμερικανικής φιλίας, η Αραμπέλα τυγχάνει της βαθιάς αγάπης των Κινέζων" επισήμανε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, η Χουά Τσουνγίνγκ.

"Αυτού του είδους τα ιδιαίτερα ταλέντα είναι πραγματικά αξιολάτρευτα και μας ζεσταίνουν την καρδιά. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό θα βοηθήσει στην προσέγγιση των δύο λαών, των Κινέζων και των Αμερικανών" τόνισε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το απόσπασμα με την Αραμπέλα Κούσνερ προβλήθηκε επίσης σήμερα το βράδυ στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή του Ντόναλντ Τραμπ στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο.

2017 11 09T114558Z 707088351 RC1224B41EA0 RTRMADP 3 TRUMP ASIA CHINA

REUTERS/Jonathan Ernst

"Τα παιδιά μας μάς υπενθυμίζουν τόσο συχνά την κοινή μας ανθρωπιά και την πραγματική μας αξιοπρέπεια" τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος ηλικίας 71 ετών, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εγγονή του.

Και οι χρήστες του κινέζικου Διαδικτύου χαιρέτισαν, στην πλειονότητά τους, την ερμηνεία της 6χρονης. "Είναι τόσο χαριτωμένη!" έγραψε ένας χρήστης του κινέζικου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo, σε ένα αντιπροσωπευτικό μήνυμα του γενικότερου κλίματος. "Ας ελπίσουμε ότι θα παντρευτεί έναν Κινέζο!" συνέχισε ο ίδιος, αστειευόμενος.

Η μικρή Αραμπέλα έχει Κινέζα γκουβερνάντα που της δίδαξε τη μανδαρίνικη διάλεκτο, είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξή της η μητέρα της Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Είναι η νεότερη απόγονος της δυναστείας το πιο έξυπνο όπλο του Τραμπ για τις διμερείς σχέσης των ΗΠΑ με την Κίνα; Πολλοί πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν πως ναι. Η Αραμπέλα είναι δύναμη -και η οικογένεια της το γνωρίζει.

https://www.instagram.com/p/p


ΔΗΜΟΦΙΛΗ