ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Malcolm Young: Πέντε τραγούδια που φανερώνουν την ευφυΐα του

Malcolm Young: Πέντε τραγούδια που φανερώνουν την ευφυΐα του
Facebook / AC/DC

Ο Malcolm Young των AC/DC έδινε μάχη με την άνοια εδώ και αρκετά χρόνια. Χθες, ο θρυλικός μουσικός «έφυγε» από τη ζωή στην ηλικία των 64 ετών.

Σε ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους, οι AC/DC αναφέρουν πως ο Young πέθανε έχοντας δίπλα του την οικογένειά του. Στην ανάρτησή τους στο Facebook σημειώνουν ότι έκανε μία πολύ καλή δουλειά. Γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει καθώς ο ιδρυτής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, είναι και συνθέτης όλων των ιστορικών τραγουδιών.

Ο Malcolm, με τον αδερφό του Angus, ίδρυσαν την ιστορική μπάντα το 1975 στην Αυστραλία.

«Με βαθιά λύπη σας ανακοινώνουμε τον θάνατο του Malcolm Young. Μαζί με τον Angus, ήταν ο δημιουργός και ο ιδρυτής των AC/DC. Με απίστευτη αφοσίωση ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την μπάντα. Ως κιθαρίστας, συνθέτης και ονειροπόλος ήταν ξεχωριστός και ένας άντρας που ζητούσε την τελειότητα. Πάντα έμενε πιστός σε όσα πίστευε. Έκανε και έλεγε αυτό ακριβώς που ήθελε. Ήταν υπερήφανος για οτιδήποτε επιχειρούσε. Η αφοσίωσή του στους φαν του συγκροτήματος ήταν αξεπέραστη. Ως αδελφός του, μου είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω με λόγια τι σήμαινε για μένα σε όλη μου τη ζωή και τον ιδιαίτερο δεσμό που είχαμε. Αφήνει πίσω του τεράστια κληρονομιά που θα ζήσει για πάντα. Malcolm, τα κατάφερες καλά».

Ο Young είχε αφήσει τους AC/DC το 2014.

Πέντε τραγούδια - βιτρίνα της μεγάλης ευφυΐας

Σύμφωνα με το axs.com ίσως πρόκειται για έναν από τους πιο υποτιμημένους κιθαρίστες, καθώς κατά πολλούς «επισκιάστηκε» από τον Bon Scott, τον Brian Johnson και από τον αδερφό του, Angus. Όμως, o Malcolm κατάφερε και άφησε την ταυτότητά του στο συγκρότημα. Δεν προκαλεί έκπληξη πως κιθαρίστες όπως ο James Hetfield των Metallica και ο Alex Skolnick των Testament θεωρούν τον Malcolm μεγαλύτερη επιρροή από τον αδερφό του.

Εδώ παρουσιάζονται πέντε τραγούδια-ορόσημο στην καριέρα του Young.

Ride On

Rocker

Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Thunderstruck

Back in Black

ΔΗΜΟΦΙΛΗ