ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είμαι ο Ιησούς, είτε το αποδέχεσαι, είτε όχι: ο Charles Manson με δικά του λόγια

Είμαι ο Ιησούς, είτε το αποδέχεσαι, είτε όχι: ο Charles Manson με δικά του λόγια

Αντάρτης και σχιζοφρενής, το πρόσωπο του φόβου δεκαετιών, ο Τσαρλς Μάνσον που πλέον τραβάει προς την κόλαση είχε ταλέντο στο λόγο. Ακόμη και μέσα στη φυλακή ο Μάνσον τελειοποίησε τις στρατηγικές χειραγώγησης του σκοτεινού "ποιμνίου" του μελετώντας το βιβλίο του γκουρού Ντέιλ Κάρνεγκι (Dale Carnegie) "How to Win Friends and Influence People," (Πώς να κάνετε φίλους κι να επηρεάσετε ανθρώπους) του 1936.

Ο Μάνσον πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Ψυχοπαθής γκουρού, υπεύθυνος για σειρά δολοφονιών ανάμεσά τους και η δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, η αγριότητα της οποίας σόκαρε την Αμερική (η γραμμένη με το αίμα της λέξη "ΓΟΥΡΟΥΝΙ" ακόμη προκαλεί ανατριχίλα) ο πιο διάσημος κατά συρροή δολοφόνος έκανε τον κόσμο να παραλύσει από φόβο στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Τότε ανάμεσα σε άλλα είχε διατάξει τους οπαδούς του να σκοτώσουν στην τύχη κατοίκους των σικ περιοχών των πλούσιων λευκών του Λος Αντζελες, επιδιώκοντας την πρόκληση γενικευμένου φυλετικού πολέμου.

Πνευματικός πατέρας πολλών σύγχρονων τεράτων και κατά συρροή δολοφόνων ο "Σκοτεινός Ιησούς" στοίχειωσε τον κόσμο ακολουθώντας τη συμβουλή που κάποτε έδωσε μιλώντας σε συνέντευξη μέσα από τη φυλακή: "Άφησε ένα ίχνος για να δείξεις στον κόσμο ότι ήσουν εκεί"

Ο Τσαρλς Μάνσον έχει γράψει το βιβλίο "Manson in His Own Words: The Shocking Confessions of The Most Dangerous Man Alive" το 1986. Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα από το σκότος της ψυχής που εδώ και πενήντα χρόνια φέρνει με την παρανοική λογική του ρίγη, τροφή για σκέψη και φως στο μαύρο σκοτάδι που αποθέωσε.

"Ξέρεις, κάποτε το να ήσουν τρελός σήμαινε κάτι. Σήμερα είναι όλοι τους τρελοί".

"Δεν μπορώ να κρίνω κανέναν από εσάς. Δεν έχω μίσος εναντίον σας ούτε κάτι να χωρίσω μαζί σας. Αλλά νομίζω ότι έχει φτάσει εκείνη η στιγμή που πρέπει να δείτε τι έχετε γίνει και να κρίνετε το ψέμα που ζείτε"

"Αν δεις μέσα μου θα γνωρίσεις έναν ανόητο, αν με δεις από χαμηλά θα γνωρίσεις έναν θεό, αν με δεις κατάματα θα δεις τον εαυτό σου".

"Η απόλυτη παράνοια είναι η απόλυτη συνειδητότητα".

"Οι πραγματικά δυνατοί δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν στους δήθεν".

"Η λογική είναι ένα μικρό κουτί. Το παράλογο είναι τα πάντα".

"Κάθε σκέψη του μυαλού μου καίει τις πόλεις σας"

"Ο θάνατος είναι η ύψιστη μορφή αγάπης".

"Το μυαλό δεν έχει όρια. Με βάζεις σε ένα σκοτεινό, απομονωμένο κελί και για σένα αυτό είναι το τέλος. Για μένα όμως είναι η αρχή. Ολόκληρο το σύμπαν είναι εκεί μέσα στο σκοτάδι, ένας κόσμος ολόκληρος με περικλείει, είμαι ελεύθερος".

"Δεν είμαστε πια στη χώρα των θαυμάτων, Αλίκη".

"Αυτά τα νέα παιδιά που σας απειλούν κρατώντας μαχαίρια είναι δικά σας παιδιά. Εσείς τους το μάθατε αυτό, όχι εγώ. Το μόνο που έκανα ήταν να τους δείξω πως να σταθούν στα πόδια τους".

"Μπορείτε να καταδικάσετε σε ισόβια ένα τοστ με τυρί χωρίς να σας αμφισβητεί κανείς".

"Μετάνοια για τι; Εσείς μου έχετε κάνει τα πάντα. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να σας το ανταποδώσω;"

"Πρέπει να το συνειδητοποιήσεις. Είσαι τόσο Σατανάς όσο και Θεός".

"Είμαι ο Ιησούς Χριστός, είτε το αποδέχεσαι, είτε όχι. Δεν με ενδιαφέρει".

"Το να μου ζητάτε να μην πάω ενάντια στους κανόνες είναι σαν να λέτε στο παιδί σας να μη φάει γλυκά γιατί του κάνουν κακό. Το παιδί θα συνεχίσει να τρώει γλυκά μέχρι να του τα στερήσετε ή να του αποδείξετε γιατί δεν πρέπει να το κάνει. Επίσης πρέπει να διαθέσετε υποκατάστατα για τα γλυκά που στερήσατε από το παιδί σας. Συχνά μου έλεγαν τι είναι κακό αλλά ποτέ δεν μου είπαν τι μπορώ να κάνω αντί αυτού"

"Η Βίβλος σας δεν έχει να μου πει κάτι. Η Βίβλος σας έκανε τη μάνα μου να με εγκαταλείψει. Οι άνθρωποι που επιλέξατε να αναλάβουν τη διαπαιδαγώγηση μου με έδερναν και με βίαζαν και μου έμαθαν το μίσος και το φόβο".

"Από όσα έχω δει τίμιοι άνθρωποι είναι οι αδύναμοι άνθρωποι. Αυτοί που έχουν χρήματα και είναι επιτυχημένοι κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς καταδίκη. Το ξέρω ότι η επιχειρηματολογία μου αναφέρεται εκεί που είναι το κακό. Όμως κανείς σας δεν μου έδειξε το αντίθετο. Οπότε, ακόμη και αν δεν ρίξετε ούτε ένα δάκρυ είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Με βοηθήσατε να γίνω αυτό που είμαι".

"Τα παιδιά της δεκαετία των 60s που αποκαλείτε Οικογένεια Μάνσον θέλησαν να τερματίσουν ένα πόλεμο και να εκβιάσουν την κυβέρνηση και τον κόσμο σε Ειρήνη. Θυσίαζαν τις ζωές τους όταν θυσίαζαν άλλους σε αυτό το βωμό και το γνώριζαν".

"Θα σε χτυπούσα κρατώντας αυτό το βιβλίο μέχρι θανάτου και δεν θα ένιωθα τίποτα".

"Το παράλογο είναι λογικό".

OWN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ