ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Avengers Infinity War: το μεγαλύτερο στοίχημα της Marvel φέρνει το θάνατο (vid)

Avengers Infinity War: το μεγαλύτερο στοίχημα της Marvel φέρνει το θάνατο (vid)

Όταν τo 2014 ο πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φέιτζ, ανακοίνωσε σε πλήθος δημοσιογράφων τα επόμενα κινηματογραφικά project της εταιρίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, επιδόθηκε σε μια απίθανη επίδειξη δύναμης. Ταυτόχρονα το στέλεχος του κολοσσού καθησύχαζε τους οπαδούς των υπερηρώων ότι υπήρχε ένα αυστηρά σχεδιασμένο πλάνο για την επέλαση των "Εκδικητών".

Ο Φέιτζ επιβεβαίωσε τις πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές περιπέτειες δύο ακόμη υπερηρώων, των Black Panther και Captain Marvel και αναμέτρητα άλλα sequels. Ωστόσο υπήρξε ένας εύλογος προβληματισμός. Με ένα τόσο φιλόδοξο και ολοένα επεκτεινόμενο franchise πώς θα μπορούσε να υπάρχει οποιαδήποτε έκπληξη για το φανατικό κοινό;

Η τελευταία περιπέτεια, το "Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος" ( Captain America: Civil War) του 2016 που έφερε αντιμέτωπους τους μεγαλύτερους ήρωες της Marvel, Iron Man και Captain America, δεν συγκίνησε ιδιαίτερα. Άλλωστε όλοι ήξεραν ότι σε αυτή τη μάχη θα ήταν και οι δύο νικητές για να συνεχίσουν την επέλαση τους στην οθόνη στις μελλοντικές ταινίες των Εκδικητών. Όταν όμως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το trailer του "Avengers: Infinity War", όλα άλλαξαν.

Υποσχόμενο "συμπαντικές εξελίξεις" και μια μάχη όλων των μαχών με τους Εκδικητές εναντίον ενός υπερεχθρού, του Thanos που υποδύεται ο Τζος Μπρόλιν, το trailer είναι επικό.

Σε αυτό διαφαίνονται συγκρούσεις, έχθρες που γίνονται φιλίες, συμμαχίες που θα σφυρηλατηθούν ή θα κατακερματιστούν, εξωγήινες πύλες στον ουρανό, κυρίως όμως κάτι που η Marvel δεν μας έχει συνηθίσει. Το trailer υπόσχεται κάθαρση και τέλος.

Αποχαιρετισμός στα όπλα

Μόλις τη Δευτέρα το Vanity Fair παρουσίασε ένα εκτενές αφιέρωμα στο σύμπαν της Marvel. Γραμμένο από τη Joanna Robinson το άρθρο συγκέντρωσε δεκάδες stars για την επετειακή φωτογράφηση της 10ης επετείου του studio της Marvel και κάποιοι από αυτούς μίλησαν ανοιχτά για αποχαιρετισμούς.

"Όλοι μας γνωρίζουμε ότι πρόκειται για την τελευταία φορά που θα βρεθούμε μαζί" σχολίασε ο κινηματογραφικός Τhor, Κρις Χέμσγουορθ. "Αισθάνομαι ενθουσιασμό για την επόμενη γενιά υπερηρώων" είπε η Σκάρλετ Γιόχανσον που ενσάρκωσε τη Μαύρη Χήρα. "Είναι ένα γλυκόπικρο συναίσθημα" πρόσθεσε.

Το πιο σημαντικό όμως νέο ήρθε από τον ίδιο τον Φέιτζ. "Οι Εκδικητές 4" είπε στη Ρόμπινσον για το Infinity War, "θα φέρουν στην οθόνη κάτι που δεν έχετε συνηθίσει. Θα φέρει ένα φινάλε". Βέβαια όπως διαπιστώνει το The Atlantic αυτό δεν σημαίνει ότι το εξαιρετικά κερδοφόρο Marvel Cinematic Universe ρίχνει την αυλαία του.

Ο Μαύρος Πάνθηρας του Τσάντγουικ Μπόουσμαν και η Captain Marvel της Μπρι Λάρσον υπόσχονται συγκινήσεις και διαφορετικότητα. Αλλά κάποιος από τους παλιούς, γνώριμους υπερήρωες θα πεθάνει. Ποιος;

To trailer δεν αποκαλύπτει πολλά δίνοντας μόνο αφορμές για υποθέσεις. Στο κολοσσιαίο "Infinity War" ο Thanos συγκεντρώνει τα "Infinity Gems" για να κατακτήσει το σύμπαν. Αυτά τα λαμπερά πετράδια κρύβουν εκπλήξεις και ανατροπές για τους οπαδούς του είδους που με είκοσι και πλέον κινηματογραφικούς τίτλους έχει καθιερωθεί και έχει ξεπεράσει σε εισπράξεις και τα πιο αισιόδοξα σενάρια. Όμως το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel είναι έτοιμο να πει αντίο σε μερικούς από τους μεγαλύτερους επώνυμους ηθοποιούς που το γιγάντωσαν.

Τόσο ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ όσο και ο Κρις Έβανς είναι πολύ "ακριβοί" για το studio ενώ και οι ίδιοι έχουν εξομολογηθεί ότι θέλουν να απαλλαχθούν από τις υπερδυνάμεις τους.

Παρόλο που η τολμηρή κίνηση της Marvel να βάλει τέλος σε κάποιον καθιερωμένο και ισχυρό χαρακτήρα μοιάζει ριψοκίνδυνη αποδεικνύει ότι το studio είναι πολύ σίγουρο για το μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό μπροστά του.

Σε αυτό θα υπάρχουν εντυπωσιακές μάχες, ακόμη πιο εντυπωσιακά effect και σίγουρα πολλά εκατομμύρια δολάρια που θα κατατεθούν στο βωμό ενός κινηματογραφικού είδους που βρυχάται. Το πλέον ενδιαφέρον είναι ό,τι έρχεται για τη Μarvel και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα μιας υπερδύναμης του θεάματος που καλεί σε πόλεμο εντυπώσεων ξανά και ξανά.

Η ταινία στις οθόνες τον Μάιο του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ