ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mάρλον Μπράντο: τα μυστικά & η αλήθεια του Νονού στη μεγάλη οθόνη

Mάρλον Μπράντο: τα μυστικά & η αλήθεια του Νονού στη μεγάλη οθόνη

Αιρετικός, απόμακρος, ερμηνευτής αξιώσεων, με την εύθραυστη αρρενωπότητα του να έχει σημαδέψει για πάντα τη μεγάλη οθόνη ο οσκαρικός Μάρλον Μπράντο εξακολουθεί να γοητεύει τους εραστές του σέλιλοιντ.

Από το Λεωφορείο ο Πόθος στο Αποκάλυψη Τώρα και το Νονό ο Μπράντο απέδειξε ότι ήταν ένα τεράστιο ταλέντο, κυρίως όμως ήταν ένας άντρας μεγαλύτερος από τη μεγάλη οθόνη που του χάρισε την αθανασία. Το γιατί και τα πως θα αφηγηθεί η νέα κινηματογραφική βιογραφία του αποκαλύπτει το "The Hollywood Reporter".

Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο "The Way It's Never Been Done Before" του εκλιπόντος σκηνοθέτη και παραγωγού, Τζορτζ Ένγκλουντ για τον ηθοποιό-μύθο. Την παραγωγή ανέλαβε η κινηματογραφική εταιρία του Μπράιαν Όλιβερ, New Republic Pictures.

Ο Μπράντο - ο οποίος θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς στην ιστορία και έχει ευρέως αναγνωριστεί για τη μεταφορά του ωμού ρεαλισμού στη σκηνή και την κινηματογραφική ερμηνεία - κέρδισε την πρώτη του από τις οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ στην προσαρμογή στη μεγάλη οθόνη του θεατρικού έργου του Τενεσί Ουίλιαμς "Λεωφορείον ο Πόθος".

Κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου το 1954 για την ταινία "Το Λιμάνι της Αγωνίας" και το δεύτερο το 1972 για την ταινία "Ο Νονός".

Ο Ένγκλουντ συνδέθηκε φιλικά με τον ηθοποιό τη δεκαετία του 1950, διοίκησε την εταιρεία παραγωγής του Μάρλον Μπράντο και τον σκηνοθέτησε το 1963 στην ταινία "O Κακός Αμερικανός". Οι δυο τους παρέμειναν στενοί φίλοι για περίπου 50 χρόνια και ο Ένγκλουντ στήριξε τον ηθοποιό στις δύσκολες στιγμές του -όταν άντεχε τη δίκη του γιου του, Κρίστιαν Μπράντο και όταν αυτοκτόνησε η κόρη του, Τσεγιέν Μπράντο.

ENGLUND BRANDO

@Universal Pictures. O Ένγκλουντ σκηνοθετεί τον Μάρλον Μπράντο στο "Ο Κακός Αμερικανός".

"Η φιλία του Τζορτζ και του Μάρλον διήρκεσε πέντε δεκαετίες και κάλυψε όλα τα σκαμπανεβάσματα στην καριέρα και την προσωπική ζωή του ηθοποιού", ανέφερε ο Όλιβερ. "Πρόκειται για ένα επικό πορτρέτο του μεγαλύτερου ηθοποιού που θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο και μία προσωπική ιστορία δύο ανδρών με σχεδόν αδελφικό δεσμό" πρόσθεσε.

Ο Μάρλον Μπράντο πέθανε το 2004. Ο Τζορτζ Ένγκλουντ πέθανε φέτος τον Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ