ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Schiller: γράφουν ιστορία ως οι πρώτοι Δυτικοί στην Τεχεράνη από το 1979 (vid)

Schiller: γράφουν ιστορία ως οι πρώτοι Δυτικοί στην Τεχεράνη από το 1979 (vid)

Το γερμανικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής Schiller, που πήρε το όνομά του από τον Γερμανό ποιητή και δραματουργό Friedrich Schiller έχει μια ιστορική πρωτιά. Ο Γερμανός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Κρίστοφερ φον Ντέιλεν (Christopher von Deylen) και η μπάντα του Σίλερ (Schiller) έγιναν το πρώτο δυτικό συγκρότημα που εμφανίστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Το σχήμα της ηλεκτρονικής μουσικής εμφανίστηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Οι πέντε εμφανίσεις τους είναι και οι πρώτες συναυλίες ποπ μουσικής στη χώρα μετά από 39 χρόνια.

"Έχω καλό προαίσθημα" δήλωσε το ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Κρίστοφερ φον Ντέιλεν στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων MNA κατά την άφιξή του στη χώρα.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μάθουμε πώς οι άνθρωποι θα αντιδράσουν στις συναυλίες μας. Ήμουν πάντα πεπεισμένος ότι όταν γράφεις ένα ποίημα ή ένα μουσικό κομμάτι, μπορείτε να το παρουσιάσεις σε όλο τον κόσμο και να το μοιραστείς με όλους" ανέφερε.

Οι Schiller είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής στο Ιράν. "Πάντα λαμβάνω θετικά σχόλια από Ιρανούς θαυμαστές" δήλωσε ο φον Ντέιλεν. "Μου ζητούσαν συχνά να εμφανιστούμε στη χώρα" πρόσθεσε.

"Το project σχεδιαζόταν τον τελευταίο χρόνο. Είμαι χαρούμενος που με προσκάλεσαν" πρόσθεσε ο μουσικός, σύμφωνα με τη DW.

Με τον μετριοπαθή πρόεδρο Χάσαν Ρουχανί, ο οποίος επανεκλέχθηκε τον περασμένο Μάιο, το Ισλάμ διαδραματίζει λιγότερο σημαντικό ρόλο τόσο στην πολιτική, όσο και στην κοινωνία και τον πολιτισμό στο Ιράν γι αυτό πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά από σε τέσσερις δεκαετίες συναυλίες ενός δυτικού γκρουπ.

Στη σελίδα των Schiller στο Facebook έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες από τις ιστορικής σημασίας sold-out συναυλίες στην πρωτεύουσα του Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ