ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε ο σχεδιαστής του Bugs Bunny "Bob" Givens

Πέθανε ο σχεδιαστής του Bugs Bunny "Bob" Givens

Αυτά τα Χριστούγεννα ο πιο αστείος και παρανοικά έξυπνος λαγός του κόσμου, ο Μπαγκς Μπάνι πενθεί. Ο πρώτος δημιουργός του, ο σκιτσογράφος Ρόμπερτ "Μπομπ" Γκίβενς πέθανε σε ηλικία 99 ετών.

Ο θάνατος του δημιουργού της Χιονάτης στην ομότιτλη, κλασική ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ και ο άνθρωπος που σχεδίασε πρώτος τον Μπάγκς Μπάνι πέρασε στην αθανασία στο νοσοκομείο St Joseph στο Burbank και την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η κόρη του Μαριάνα Γκίβενς στο Facebook.

Ο Γκίβενς αποφοίτησε από το γυμνάσιο της νότιας Καλιφόρνιας το 1936 και εργάστηκε ως freelancer για ένα χρόνο πριν δώσει το ταλέντο του στο Walt Disney Studio. Η πρώτη του μεγάλη δουλειά ήταν η συμμετοχή του στο σχεδιασμό της πρωτοποριακής ταινίας κινουμένων σχεδίων, της Χιονάτης του 1937.

Στη συνέχεια ο Γκίβενς εντάχθηκε στο δυναμικό της Warner Bros., όπου εργάστηκε με τους θρύλους του animation Τσάκ Τζόουνς και Τεξ Έιβερι.

Όταν το 1940 ο Έιβερι του ζήτησε τη γνώμη του για τα πρώτα σχέδια ενός νέου χαρακτήρα - ενός γκρίζουν κουνελιού που ήταν "πολύ δραστήριο" ο Γκίβενς αφοσιώθηκε στον χαρακτήρα που γνωρίσαμε ως Μπαγκς Μπάνι, εραστή του καρότου πέρα και πάνω από κάθε τι άλλο και σχεδίασε το πρώτο επίσημο πορτρέτο του.

Ο Γκίβενς δεν συνέχισε να αφηγείται τις περιπέτειες του Μπαγκς Μπάνι καθώς έδωσε το ταλέντο του σε ταινίες κινουμένων σχεδίων του στρατού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Επέστρεψε στη WB τη δεκαετία του 50 προτού βρεθεί στη Hanna-Barbera δουλεύοντας με τους χαρακτήρες των Τομ και Τζέρι.

Τη δεκαετία του 80 ο Γκίβενς εργάστηκε για την εταιρία Filmation στο cartoon He-Man and the Masters of the Universe. O Γκίβενς λάτρευε την τέχνη του δίνοντας διαλέξεις και διδάσκοντας την τέχνη του animation μέχρι τα βαθιά γεράματα του.

bob givens post

ΔΗΜΟΦΙΛΗ