ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Sesame Street: Σουσάμι Άνοιξε στη Μέση Ανατολή για τα παιδιά του πολέμου

Sesame Street: Σουσάμι Άνοιξε στη Μέση Ανατολή για τα παιδιά του πολέμου

Το αγαπημένο παιδικό σύμπαν του Sesame Street που έχει μεγαλώσει γενιές υπερασπιζόμενο αξίες συμπόνοιας και ανθρωπισμού πάει στις εμπόλεμες ζώνες και δείχνει το δρόμο στη βιομηχανία παιδικών παραγωγών. 

Όπως ανακοινώθηκε η παιδική τηλεοπτική σειράς Sesame Street (Σουσάμι Άνοιξε!) και η IRC, οργανισμός αρωγής κατά του προσφυγικού, έλαβαν το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρησιμοποιήσουν τις γνωστές φιγούρες της σειράς για να προσφέρουν χαρά σε εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή που έχουν πληγεί από τους πολέμους.

Το Sesame Workshop και η International Rescue Committee (IRC) θα επικεντρωθούν σε παιδιά στη Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ με μια ειδική έκδοχή του Sesame Street, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα John D. And Catherine T. MacArthour που προσέφερε τα χρήματα.

Στόχος είναι να ψυχαγωγήσουν 1,5 εκατομμύριο παιδιά προσφύγων και εκτοπισμένων έως 8 ετών στις χώρες αυτές με βιβλία, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.

Μέσω της τηλεόρασης, των κινητών τηλεφώνων, των μέσων και άλλων ηλεκτρονικών πλατφόρμων το πρόγραμμα Sesame Street θα διδάξει γραφή, ανάγνωση και άλλες δεξιότητες σε 9,4 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή.

"Έχασαν γονείς, αδέλφια. Έχουν χάσει την πατρίδα τους"

"Η πιο διάσημη παιδική σειρά του κόσμου θα στείλει το μήνυμά της της χαράς, της αγάπης και του γέλιου σε κάποια από τα πιο ευάλωτα παιδιά του κόσμου" σχολίασε ο επικεφαλής της IRC Ντέβιντ Μίλιμπαντ.

"Έχασαν τους γονείς τους ή τα αδέλφια τους. Έχουν χάσει τα σπίτια τους. Έχουν χάσει την πατρίδα τους" πρόσθεσε.

Εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή, διωγμένα από τις συγκρούσεις και τις διώξεις, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, να μείνουν πίσω ή να εγκαταλείψουν τη σχολική τους εκπαίδευση, ζουν στη φτώχεια και υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα.

Ο Μίλιμπαντ χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό "μια μακροπρόθεσμη επένδυση στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ