ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιώργος Μαυρίδης: η δωρεά στο ΑΧΕΠΑ έπαθλο ανθρωπισμού στο Nomads

Γιώργος Μαυρίδης: η δωρεά στο ΑΧΕΠΑ έπαθλο ανθρωπισμού στο Nomads
Facebook.com/nomadsant1

Mε επίσημη ανακοίνωση του ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 αποκάλυψε γιατί η ανθρωπιστική συμφωνία με τον παρουσιαστή και tattoo artist, Γιώργο Μαυρίδη για τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό "Nomads" δεν είχε δημοσιοποιηθεί νωρίτερα.

"Ο Γιώργος Μαυρίδης συμμετείχε στο Nomads με αντάλλαγμα την ανακαίνιση του παιδοογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, από τον ΑΝΤ1. Ακόμα και τα χρήματα που κέρδισε από τα επιμέρους έπαθλα θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό. (Η συμφωνία) δεν είχε ανακοινωθεί για να μην επηρεάσει τις ψηφοφορίες εις βάρος των άλλων παικτών. Η συμφωνία ήταν είτε έμενε 1 εβδομάδα είτε 3 μήνες, η ανακαίνιση θα γινόταν" αναφέρει η ανακοίνωση του καναλιού του Αμαρουσίου.

Η συμμετοχή του Γιώργου Μαυρίδη στο "Νomads" ήταν αμφιλεγόμενη για πολλούς. Ο Μαυρίδης μίλησε λίγο πριν τον τελικό της τηλεοπτικής παραγωγής αποκαλύπτοντας τον λόγο αλλά και τους όρους που αποδέχθηκε και το κανάλι για καλό σκοπό.

Ο Μαυρίδης διαθέτει τα χρηματικά έπαθλα του για την ανακαίνιση της πτέρυγας με τις χημειοθεραπείες στην παιδογκολογική του ΑΧΕΠΑ.

"Μετά από δύο μέρες (από την πρόταση) πήγα στο γραφείο του κ. Λάτσιου και του είπα ότι δεν θέλω να με ανταμείψετε με πληρωμή ανά εβδομάδα ή ανά επεισόδιο και τους ζήτησα τα χρήματα αυτά να πάνε στο παιδογκολογικό, στην κλινική, και να ανακαινίσουν την πτέρυγα με τις χημειοθεραπείες. Το κέρδισα με το σπαθί μου. Χαίρομαι που ο ANT1 με βοήθησε να το κάνω αυτό. 600 τετραγωνικά... το πήρα και μπήκα. Ήταν η αμοιβή μου. Αφού είπα να το κάνω, είπα να το κάνω όσο πιο μάγκικα μπορώ. Θα βοηθήσει κι ο Σπύρος Σούλης νομίζω. Ανέλαβε μία ομάδα να το πραγματοποιήσει όλο αυτό" είπε.

Δείτε το απόσπασμα εδώ.

Αυτή είναι η τελευταία ανθρωπιστική δράση του Μαυρίδη που στο παρελθόν έχει αποδείξει την αφοσίωση του στη δική ατζέντα ανθρωπισμού.

Toν Φεβρουάριο ο Μαυρίδης έκανε αυτή την ανάρτηση στο Facebook του:

"Κάποια προβλήματα στην ζωή γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τα λύσουμε, σίγουρα όμως αξίζει να προσπαθουμε για το καλύτερο. Την Κυριακή, λοιπόν, στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το πρωί θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τατουάζ την χαμογελαστή φατσουλα μας μέχρι να εξαντληθούμε. Αυτή την φορά θα είμαστε όλοι οι καλλιτέχνες από το στούντιο οπότε θα μπορέσουμε να κάνουμε οσο περισσότερα τατουάζ γίνεται. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για την παιδιατρική του ΑΧΕΠΑ. Θα ήθελα να πω από πλευράς μου πως η συγκεκριμένη δράση δεν λύνει σε καμία περιπτωση τα τεραστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική λόγω απουσίας κράτους. Μπορεί, ωστόσο, να δώσει χειροπιαστη βοήθεια στο θέμα της έλλειψης εξοπλισμού, που δυσκολεύει τόσο το έργο των γιατρών, όσο και την νοσηλεία των παιδιών".

Τον Ιούλιο μίλησε για την περιπέτεια του μικρού Νέστορα και βοήθησε στη συγκέντρωση χρημάτων για την επέμβαση του.

Σήμερα η Αποστολία Ζώη είναι νικήτρια του τελικού, ο Μαυρίδης και ο ΑΝΤ1 νικητές των θετικών εντυπώσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ο Νέστορας ένας Iron Man και οι υπόλοιποι μίνι super heroes στο ΑΧΕΠΑ έχουν και άλλους συμμάχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ