ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mέγκαν Μαρκλ: η αδελφή της επιτίθεται στον Χάρι για το «προσβλητικό» σχόλιο του

Mέγκαν Μαρκλ: η αδελφή της επιτίθεται στον Χάρι για το «προσβλητικό» σχόλιο του

Μιλώντας σε συνέντευξη στο Radio 4 του BBC ο πρίγκιπας της Βρετανίας Χάρι αναφέρθηκε στα πρώτα του Χριστούγεννα με την αρραβωνιαστικιά του Μέγκαν Μαρκλ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

"Ήταν φανταστικά. Πραγματικά το απόλαυσε. Η οικογένεια λάτρεψε που την είχαν εκεί. Περάσαμε φανταστικά όλοι μαζί. Διασκεδάσαμε με τον αδερφό μου και τη νύφη μου και παίξαμε με τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα ήταν φανταστικά" είπε.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το αν της έκανε μαθήματα βασιλικού πρωτόκολλου ο Χάρι είπε: "Αρκετές. Νομίζω ότι έχουμε μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες που ξέρω και κάθε οικογένεια είναι ιδιαίτερη. Έκανε εξαιρετική δουλειά. Θα μπει σε αυτή την οικογένεια και υποθέτω πως είναι η οικογένεια που δεν είχε ποτέ".

Το τελευταίο σχόλιο του πυροδότησε αντιδράσεις.

"Έχει οικογένεια και μάλιστα μεγάλη"

markle sister

@YouTube

Η 52χρονη ετεροθαλής αδελφή της Μαρκλ, Σαμάνθα, απάντησε στο σχόλιο του Χάρι μέσω Twitter απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Πάλμερ που καλύπτει το Παλάτι για την εφημερίδα Daily Express:

"Η αλήθεια είναι ότι προέρχεται από μια μεγάλη οικογένεια που ήταν πάντα εκεί με αυτήν ΚΑΙ για αυτήν. Το νοικοκυριό μας ήταν πολύ κανονικό και όταν ο μπαμπάς και η Ντόρια πήραν διαζύγιο όλοι φροντίσαμε ώστε να νιώθει ότι έχει δύο οικογένειες. Κανείς δεν απομονώθηκε από κάποιον, απλά ήταν πολυάσχολη" έγραψε.

"Διαβάστε το βιβλίο μου με πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες" έγραψε η Σαμάνθα για το βιβλίο της που εξιστορεί την οικογενειακή ιστορία της μικρότερης αδελφής της.

Φήμες θέλουν τη Σαμάνθα και τη Μέγκαν Μαρκλ να μην έχουν βρεθεί από το 2008.

SAM1

Όταν ο Χάρι συνάντησε τον Μπαράκ

Το σχόλιο του Χάρι έγινε στο studio του BBC όπου και ο γαλαζοαίματος φιλοξένησε ως ραδιοφωνικός παραγωγός τον Μπαράκ Ομπάμα σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του πρίγκιπα Χάρι, που είχε αναλάβει τον ρόλο δημοσιογράφου, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του BBC Radio4 απηύθυνε προειδοποίηση για την ανεύθυνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφιστώντας την προσοχή σε ενέργειες που διαστρεβλώνουν την αντίληψη που διαμορφώνουν οι άνθρωποι για πολύπλοκα ζητήματα και στην εξάπλωση της παραπληροφόρησης μέσω των social media.

"Ένας από τους κινδύνους του διαδικτύου είναι ότι οι άνθρωποι βλέπουν τελείως διαφορετικές πραγματικότητες. Μπορούν να νανουριστούν από ιδέες που ενισχύουν τις ιδεοληψίες τους" είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

"Το θέμα που τίθεται είναι πώς να εκμεταλλευτεί κανείς αυτήν την τεχνολογία κατά τρόπο ώστε να δοθεί χώρος στον πλουραλισμό των φωνών, στη διαφορετικότητα των απόψεων, με την αποφυγή της βαλκανιοποίησης της κοινωνίας" πρόσθεσε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο έχουν προσωπική σχέση, "θα είναι καλεσμένος στο γάμο;" ρωτήθηκε ο Χάρι για να απαντήσει: "δεν έχουμε κάνει ακόμη τη λίστα των προσκεκλημένων, άρα ποιος ξέρει ποιος θα είναι προσκεκλημένος και ποιος όχι; Δεν θέλω να χαλάσω την έκπληξη".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ